Resmi almak için bağış yapmak şart

Şarköy’de bir iş adamı, 40 yıldan bu yana yaptığı tabloları yardım kurumuna bağış yapılması koşuluyla satmaya başladı. Cenap Ceylan'ın resimlerine sahip olmak isteyenler, tablonun fiyatı kada

GÜNDEM 12.10.2013 20:04:00 0
 Resmi almak için bağış yapmak şart
54 ADET TABLOYU SATIŞA SUNDU
Şarköy’de yaşayan Cenap Ceylan 1973 yılından beri amatör olarak yaptığı resim tablolarını Şarköy'de Atatürk Caddesi'ndeki dükkânda sergi açarak sundu. 12 yaşından beri hassasiyetle çalıştığı resimleri sergilediğini söyleyen Ceylan, "Benim resimlerimi ancak bir bağış veya yardım kurumuna bağış yaparak sahip olabilirler" dedi. 54 adet tabloyu satışa sunduğunu dile getiren Ceylan, "40 senedir yapmış olduğum eserlere sahip olmak isteyenler Ancak bir bağış kurumuna bir yardım kurumuna bağış yaparak sahip olabilirler. Biriktirdim 77 adet oldu. Evimiz resim tablolarıyla doldu. Eşim Funda Hanımla sergileyip sanatseverlerin ve Şarköy halkının beğenisine sunmaya karar verdik.54 tanesini satmayı kararlaştırdık" diye konuştu.
 
MADDİ BİR BEKLENTİM YOK
Tabloların değerinin bin 500 TL'den başlayıp 40 bin TL’ye kadar ulaştığını kaydeden Ceylan, "Benim maddi olarak bir beklentim yok.Bu sergiden resim tablo sahibi olacak kişiler. Beğendikleri resim tablonun pazarlığını benimle yapacak. Anlaştığımız rakamı her hangi bir hayır kurumuna yatıracak makbuzu bana getirip resim tabloyu alacak sergimiz bayram tatili dahil 15 gün sürecek"ifadelerini kullandı.
 
Haber / Emine LALE