Sorunlara Yerinde Çözüm Arandı

Edirne’de Sosyal Hizmet ve Sosyal Yardımlar konusunda ilgili kurumlara ulaşmakta zorluk çeken vatandaşlara Roman Dernekleri Federasyonu’nun (ROMDEF) talebi üzerine bilgi toplantısı düzenlendi.

GÜNDEM 11.10.2013 15:08:00 0
 Sorunlara Yerinde Çözüm Arandı
Sorunlara yerinde çözüm bulmak ve Sosyal Yardımlar hakkında bilgi vermek amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, Müdür Yrd. Erdinç Topçu, Sosyal Hizmet Uzmanları Volkan Korkmaz ve Fatma Özkan ile Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hicran Balı, katılımcılara bilgi verdi.
 
KADINLAR VE MAHALLE SAKİNLERİ KATILDI
ROMDEF tarafından Yıldırım Mahallesindeki kahvehanede, kadınların ve mahalle sakinlerinin katılımı ile düzenlenen toplantıda Evde bakım ücreti, korunmaya muhtaç çocuk, sosyo-ekonomik ödemeler, dul kalan kadınlara yapılan yardımlar, 65 yaş üstü ödenen yaşlı aylığı gibi konular hakkında anlatımlar yapılırken, asker ailelerine yapılan yardımlar, engelli kimlik kartı düzenlemesi ve diğer Sosyal Hizmetler konusunda, kimlerin nasıl faydalanabileceği, şartların neler olduğu, sürecin nasıl işlediği, hangi belgelerle nereye başvurmaları gerektiği konusunda bilgi verildi.
 
HER ZAMAN KURUMLARIMIZA GÖTÜREMİYORUZ
Kurbağa Toplayıcıları Derneği Genel Sekreteri Çetin Örs, Süpürgeciler Mahallesi Yardımlaşma Derneği Başkanı Hilmi Keskin, AZ81 Spor Kulübü Başkanı Rıza Ürütükçü, Hurda Toplayıcıları Derneği Başkanı İbrahim Merdin ve Edirne Tarihi Sulukule Kültür Derneği Başkanı Erdem Güyümgüler'inde Roman Dernekleri Federasyonu olarak toplantıya katıldı. Toplantıda konuşan Ürütükçü, "Yaşlımızı, engellimizi, muhtaç ve ihtiyaç sahiplerimizi her zaman kurumlarımıza götüremiyoruz. İnsanımızın ayağına kadar gelerek yerinde tespit yapan ve bizleri bilgilendiren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ