Valilik İle NKÜ Arasında Protokol İmzalandı

Tekirdağ Valiliği ile Namık Kemal Üniversitesi arasında; Tıp Fakültesi ve diğer sağlık birimlerinde eğitim gören, Fakülte ve Yüksek Okul öğrencilerinin tıp lisans ve lisansüstü eğitimlerini ve t?

GÜNDEM 10.10.2013 21:58:00 0
 Valilik İle NKÜ Arasında Protokol İmzalandı
Protokol, Valilik Toplantı Salonu’nda Vali Ali Yerlikaya ile Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek arasında imzalandı.
3 BÖLÜMDEN OLUŞUYOR
Bu protokol ile bundan sonra Üniversite Hastanesinin sağlık alanında kullanmakta olduğu ileri teknoloji ve pratik uygulamaları, Kamu Hastanelerinin de kullanabileceğini belirten Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, protokolün 3 bölümden oluştuğunu ifade etti. Yerlikaya, protokolün ilk etapta Acil -Çocuk ve Kadın Doğum servislerinde uygulanacağını belirtti.
 
 
 
ÇOK ÖNEMLİ BİR YATIRIM
Üzerinde T.C. ibaresinin bulunduğu her kamu kuruluşunun kendileri için bir olduğunu söyleyen Yerlikaya, “Yapılacak bu çalışma, sağlık alanına yapılan çok önemli bir yatırımdır. Bu türden kurumlar arası iş birliğini önemsiyoruz. Üniversite ile Kamu Hastaneleri arasında, 10 Ekim tarihinde bu protokolle başlayan iş birliği süreci gelecekte de devam edecek. Bu hizmetlerin verilmesinde emeği geçen başta; Sağlık Bakanımız olmak üzere, NKÜ Rektörümüz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimiz, Tıp Fakültesi Dekanımız, Hastane Başhekimimiz ve bu alandaki sağlık idarecilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
 
TIP FAKÜLTESİ İÇİN 35 MİLYON TL ÖDENEK
NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek de; “Üniversitemiz 2008 yılında kurulan Tıp Fakültesi ile sağlık alanında, Tekirdağ ve bölge halkına önemli hizmetler vermektedir. Bugün itibarı ile yapımı devam eden, Tıp Fakültesi binası inşaatına, 21,5 milyon TL ödenek, makine ve cihaz alımı için de 13,5 milyon TL ödeneğin gelmesi ile Tıp Fakültemiz, 2015 yılının başında hizmete açılacaktır” dedi. Rektör Şimşek Vali Yerlikaya’ya bu süreçt yapmış olduğu katkılarından dolayı teşekkür ederek, imzalanan protokolün, 4 Kasım Pazartesi gününden itibaren yürürlüğe gireceğini ifade etti. İmza Törenine; Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Yakup Çağ, Namık Kemal Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Aslan Özen ve Tekirdağ Devlet Hastanesi idarecileri katıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ