Pandar’dan Davullu Zurnalı Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Subaykan Pandar Bağlık Mahallesi dere karşısı sakinlerini ziyaret etti.

GÜNDEM 10.10.2013 21:51:00 0
 Pandar’dan Davullu Zurnalı Ziyaret
ALİ ERTEM BİZE İŞGALCİ DİYOR
Dün akşam saat 19.00’da ilk olarak mahallede bulunan Çıta’nın kahvehanesini ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Aday adayı Subaykan Pandar mahallede bulunan vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Dere karşısında bulunan evlerin dere ıslahı çalışması sırasında yıkıldığını ifade eden mahalleliler, “Çerkezköy Belediyesi bize on yıldır bir yer bulamadı. Bizleri işgalcilik ile suçluyorlar. Geçtiğimiz seçimlerde Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem bizleri ziyaret ettiğinde bu konunun takipçisi olacağını söylemişti. 2009 seçimlerinde mahallede bulunan 550 haneden istediğini bulamayınca siz işgalcisiniz dedi” ifadelerini kullandı.
 
EN BÜYÜK SORUNUNUZ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ
Küme Evler mevkiinde bulunan sorunun takipçisi olacağını ifade eden Pandar “Gözlemlediğimiz kadarıyla en büyük sorununuz kentsel dönüşüm projesidir. Bu işin takipçisi olacağıma söz veriyorum. Türkiye’nin her yerinde böyle sorunlar oluyor ve kısa bir süre içinde çözülüyor. İnşallah sizin bu sorununuz da en kısa zamanda çözülecektir” dedi. Çıta’nın kahvesinden davul zurna eşliğinde ayrılan Pandar, daha sonra kendisine bu ziyarette eşlik eden Doç. Dr. Kerem Aras ile birlikte Çerkezköy Romanlar ve Müzisyenler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne geçti. Çerkezköy’de birçok kahveye gittiğini fakat bu kadar ilgi ve sıcak ortam ile karşılaşmadığını söyleyen Pandar, “Bende ortamı ısıtmak için davul zurna ile gelmek istedim. Sorunlarını söylemeyen derdine derman bulamaz. Doktorun bir hastayı tedavi etmesi için teşhis koyması lazımdır. Onun için insanların konuşması gerekiyor. Belediye ile problemlerinizi anlatın. Biz teşhis koyup sizleri tedavi edeceğiz” diye konuştu.
 
HERKESTE VAR BİZDE NİYE YOK
Doktor arkadaşı Kerem Aras’ın özellikle Bağlık Mahallesi’ne geldiğini belirten Pandar, “Bu gece doktor arkadaşımız bütün hastalarını bırakıp, bu mahallemize gelip vatandaşlarımız ile bir arada olmak istedi. Gözlemlediğimiz kadarıyla küme evlerde bulunan arazilerin dere yatağında bulunmasından dolayı bölgenin işgal edildiği ifade ediliyor. Vatandaşlarımız da bunun için kentsel dönüşüm istiyorlar. Herkeste var bizde niye yok diye tepkilerini dile getiriyorlar” dedi.
 
AVUKAT SÖZÜ VERDİ
Mahallelilere sözler veren Pandar, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin Tekirdağ Büyükşehir’i ve Çerkezköy’ü kazanacağına inanıyorum. Bunlar sizlerin sayesinde olacaktır. Ben kim aday olursa onu destekleyeceğim. Aday olmazsam da siyasete devam edeceğim. Belediye Başkanı olan arkadaşa buranın sorununun çözülmesi için baskı ile milletvekilleri ve bakanları devreye sokarak elimden ne geliyorsa yapacağım. Bu davanızda avukat ihtiyacınız olacağı için, sizlere ücretsiz olarak bir avukat sözü de veriyorum. Dünyanın herkes kim olursa olsun iyi yaşamayı hak ediyor. Uzay çağında da iyi yaşamayı hak etmeliyiz” dedi.
 
“DIŞARDAN BAKMAKLA ÇÖZEMEYİZ”
Pandar, “Çok lüks arabalarla, at arabasını bağlayarak benim muayeneme gelen insanlar gördüm. Ben hepsi ile gurur duydum. Çünkü ben herkesin doktoru olmak istiyorum. Bu zamana kadar sadece bir gruba ya da bir kesime hizmet veren bir doktor olmayı istemedim. İnsanlar artık hak ettiği gibi yaşamak istiyorlar. Bir kez daha geleceğim ve o sorunları yerinde tespit edeceğim. Bu sorunları dışardan bakmakla çözemeyiz. Olayın içine girip göreceğiz. Belirlediğimiz arkadaşlarla dere mevkiinde çalışmalar yapacağız” diye konuştu.
 
BANA SOSYETE DOKTORU DİYORLAR
Belediye Başkanı seçilmesi durumunda ilk ziyaretini bu mahalleye gerçekleştireceği sözünü veren Pandar, “İnşallah Belediye Başkanı olursam teşekkür ziyareti için sizleri ziyaret edeceğim. Ondan sonrada beş senede bir değil de, her zaman gelmeyi umut edeceğiz. Sadece gelip bir arkadaşla değil, bizzat konunun merkezine gireceğiz. Herkesin gözündeki ışığı görüyorum. Konuşmakla da iş yapmam, yaptığım eseri de herkes biliyor. Bana sosyete doktoru diyorlar. Ben sosyete doktoru olsam, Çerkezköy’de ne işim olurdu” ifadesini kullandı.
 
“EŞİT MESAFEDE DURSUNLAR”
Vatandaşların mahalleye dönel kavşak isteğini de not alan Pandar “ Yaptığım ziyarette sizlerin sorunlarını tek tek not alıyorum. İnsanca yaşamak isteyen herkesin artık bu saatten sonra yer ve ev sahibi olmasını istiyorum. Bu durumda herkese eşit mesafede muamele yapılması gerekiyor. Eğer orada bir kentsel dönüşüm yapılacaksa sizlere başka bir yer gösterilecekse orada herkese eşit bir hak verilmelidir. Onu araştırıp en iyi şekilde değerlendirip sizlere geri dönüş yapacağım” dedi.
 
Haber / Şerife KURTOĞLU