Demirbağ, “Müracaatlar 1 Kasım’da sona erecek”

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ önceki gün yönetim kurulu üyeleri ile düzenlediği basın açıklamasında Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis üyeliği aday adaylığ

GÜNDEM 10.10.2013 19:25:00 0
 Demirbağ, “Müracaatlar 1 Kasım’da sona erecek”
KANUNİ YASAĞI OLMAMALI
Önceki gün İlçe Teşkilatı’nda basın mensupları ile bir araya gelen Alaettin Demirbağ, “Yerel seçimler ile alakalı olan Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis üyeliği aday adaylık sürecimiz 1 Ekim tarihinde başladı. Belediye Başkanlığı veya Belediye Meclis üyeliği için aday adaylık başvurusu yapacak arkadaşlar için son süre 1 Kasım tarihidir. Aday adayı olmak isteyenlerin kanuni yasakları olmamakla birlikte, partimizin de kriterlerine uygun olması gerekiyor. İster partiye üye olsun, ister olmasın herkes aday adaylığı başvurusunda bulunabilir” dedi.
“ENGELLİLER DÖRTTE BİRİNİ YATIRACAK”
Demirbağ “Aday adaylığı müracaatında bulunmak isteyenlerin partimize sabıka kaydını da getirmeleri gerekiyor. Belediye Başkan Aday Adaylığı için erkek adaylar bin 500 TL, kadın adaylar 750 TL ve engelli adaylar ise dörtte biri olan 175 TL ücret ödeyecekler. Ak Parti Belediye Meclis üyeliği için ise erkek adayların 750 TL, kadın adayların 350 TL ve engelli adayların da dörtte bir fiyatı olan 87.50 TL’yi bankaya yatırması gerekiyor” dedi.
“SAYI ARTACAKTIR”
Ak Parti Çerkezköy Belediye Meclis üyeliğine başvurulara ilgi olmadığını ifade eden Demirbağ “Belediye Meclis üyeliği aday adaylığı için sadece Kızılpınar’da ikamet eden Secaattin Çakır isimli arkadaşımız resmi başvuruda bulundu. Bayramdan sonra bu sayının artmasını düşünüyoruz” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ