Müze için 2 milyon TL Ödenek Ayrıldı

Trakya Üniversitesi bünyesinde bulunan II. Beyazıt Külliyesi Sağlık Müzesi modernleştirilecek. Daha önce Avrupa’da birçok ödüle layık görülen Sağlık Müzesi, çağa ayak uydurması açıs?

GÜNDEM 10.10.2013 16:54:00 0
 Müze için 2 milyon TL Ödenek Ayrıldı
Edirne Valiliği’nin talimatıyla başlatılan yenileme çalışmalarına 2 milyon TL bütçe ayrılırken, her geçen yıl ziyaretçi sayısının arttığı II. Beyazıt Külliyesi Sağlık Müzesi'ni yılda 250 bin kişinin gezdiği belirtildi.
 
YENİLEME ÇALIŞMALARI YAKIN TARİHTE YAPILACAK
Trakya Üniversitesi (TÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi, Lozan Müzesi ziyaretinde konuşma yapan TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Sağlık Müzesi'nin yenilenme çalışmalarının yakın bir tarihte yapılmasını planladıklarını söyledi. Edirne’de Selimiye Camii’nden sonra en çok ziyaret edilen yer konumunda olan Sağlık Müzesi'nin 2 milyon TL gibi bir rakamla baştan aşağıya yenilenmesini yapacaklarını söyleyen Yörük, “Müze daha modern tekniklerin kullanılması, gezerken dijital görsellerin sunulması, farklı dillerde anlatımın sağlanması gibi konularda yenilenecek” ifadelerini kullandı.
 
ANA BİNAYA TAŞINDI
Başka bir binada olan Lozan Müzesi, ana binaya taşındı. Rektör Yörük, müzenin son halini gezerek incelemelerde bulundu. Yörük'ün müze'nin yeni yerine taşınması konusunda gerçekleştirdiği geziye; TÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Sınav ve TÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Yaraş eşlik etti. Yörük, müzede yaptığı konuşmada, Edebiyat Fakültesi'nin içinde müzecilik eğitiminin olmasına dikkat çekerek, yaşayan müze konumundaki Edirne'nin ve TÜ'nün bunu hak ettiğini ifade etti. Trakya Üniversitesi bünyesinde toplamda 3 tane müze olduğunu söyleyen Yörük, “Birçok üniversitenin bir tane bile müzesi yok. Üniversite olarak Sağlık Müzesi, İlhan Koman Müzesi ve Lozan Müzesi'nin yanında 30 yılı aşkın olan üniversitemizin kendi müzesini de oluşturması gerekir” diye konuştu.
 
Haber / Şerife KURTOĞLU