Dev Gemi Kurtarılamadı

Haciz işlemine maruz kalmaması için Balıkesir Bandırma Limanı’ndan kaçırılan ve motorunun arızalanması sonucu Şarköy’de karaya oturan dev gemi, kurtarma maliyetlerinin yüksek gelmesi nedeni ile sahipleri t

GÜNDEM 10.10.2013 12:20:00 0
 Dev Gemi Kurtarılamadı
Şarköy’de karaya oturan dev gemi kurtarılamayınca, sahipleri tarafından parçalanarak demir çelik fabrikasına satıldı. 
 
GEMİ KURTARILMAYA ÇALIŞILDI
Geçtiğimiz günlerde Balıkesir Bandırma Limanı’nda demirleyen ‘Hantallar’ isimli 50 metrelik kum kosteri gemisine, haciz memurları, haciz işlemi yapmak isteyince, haciz işlemi yapılmasına engel olmak isteyen personel gemiyi kaçırdı. Gece saatlerinde gemi, motorundaki arıza nedeniyle Şarköy Uçmakdere Köyü açıklarında paraşütçülerin iniş alanında karaya oturdu. Gemi, personeli tarafından halatlarla ağaçlara bağlananan ve 3 metre karaya çıkan gemi kurtarılmaya çalışıldı.
 
DEMİR ÇELİK FABRİKASINA SATILACAK
Gemiyi kurtarmayı başaramayan ve kurtarma işleminin maliyetini hesaplayan gemi sahipleri, gemiyi parçalayarak demir çelik fabrikasına satmaya karar verdi. İşçiler gemiyi oksijen kaynakları ile parçalamaya başlarken, yarısı kesilen gemi deniz kenarında ilginç bir görüntü oluşturdu. Geminin tamamen parçalanmasının ardından kesilen kısımların kamyonlarla fabrikaya taşınacağı öğrenildi. Parçalama esnasında gemiden dökülen pas ve yağlar denizin kirlenmeisne neden oldu.
 
Haber / Şerife KURTOĞLU