‘Kültür Evi’ Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Lüleburgaz’a bağlı Ertuğrul Köyü’nde yaşayan 57 yaşındaki Fatma Efe'nin ‘Kültür Evi’ ne dönüştürdüğü evi, ziyaretçi akınına uğruyor. 2005 yılında oluşturduğu kÃ

GÜNDEM 9.10.2013 20:38:00 0
 ‘Kültür Evi’ Ziyaretçi Akınına Uğruyor
8 YILDIR HİÇBİR GÜN ZİYARETÇİSİ EKSİK OLMADI
Kültür evini gençlerin geçmişlerini öğrenmeleri amacıyla oluşturduğunu söyleyen Fatma Efe, yerli ve yabancı çok sayıda üniversite öğrencisinin evi ziyaret ettiğini ve ziyaretçi sayısından memnun olduğunu ifade etti. 8 yıldır hiçbir gün ziyaretçisinin eksik olmadığını söyleyen Efe, “ Çok ziyaretçim var. İlgiden çok memnunum. Evde 90 yıl öncesine kadar kullanılan eşyalarımız var. Burada ninelerimizin ve annelerimizin kullandığı yaklaşık 2 bin eser sergileniyor. Eserleri evimin bir odasında muhafaza ediyorum. Böyle bir kültürü bir araya toplamak kolay olmadı. Tek isteğim manevi destek. Bakımları çok zor" diye konuştu. Marka düşkünü gençlere ve teknolojinin hızla gelişerek geçmişi yok etmesine kızdığını söyleyen Efe, “Gençler gibi yaşayamam. Biraz da kıskançlık mı oldu bilmiyorum ama gelecek nesiller için evimi kültür evine dönüştürdüm" diye konuştu.
 
GENÇLER BU EŞYALARIN HİÇBİRİNİ BİLMİYOR
Komşularının annesinden, babasından, dedesinden kalan eşyaları kendisine getirerek kültür evine katkıda bulunduğunu, ziyarete gelenlerin antika eşyalar getirdiğini ifade eden Efe, "Babamdan kalma maaşla geçiniyorum. Ben bu işi maddi gelir için yapmadım. Yeni nesil eski yaşantıları bilsin, görsün istedim. Gençler bu eşyaların hiçbirini bilmiyor" dedi. Efe, kültür evinde giysi ve tarım aletlerinin yanı sıra, gaz lambası, radyo, televizyon gibi eşyaları da sergilediğini sözlerine ekledi.
 
Haber / Emine LALE