Üniversite Öğrencilerine Aile Desteği Şart

Gençler hayatlarının en önemli süreçlerinden biri olan üniversiteye başlamak için gün sayıyor. Öğrenciler sorumluluklarının arttığı bu dönemde ailelerinde başta olmak üzere pek çok zorlukl

GÜNDEM 9.10.2013 16:26:00 0
 Üniversite Öğrencilerine Aile Desteği Şart
YENİ KAYGI VE ENDİŞELERİ BERABERİNDE GETİRİYOR
Üniversite öğrencilerinin bir bölümü ailelerinin yanında yaşarken, büyük çoğunluğu ise alışkın oldukları şehirlerden ve ailelerinden ayrılıyor. Bu dönemlerde hem gençlerin hem de ailelerin heyecan ve beklentileri yükseliyor. Ancak bu durum yeni kaygı ve endişeleri de beraberinde getiriyor. Yetkililer, “Üniversitede okumak için farklı bir şehre giden öğrenciler bir yandan yeni deneyimler için heyecan duyarken bir yandan da uyum sağlamak zorunda kalacakları farklılıklar için endişeleniyor” ifadeleri kullanıldı. Üniversitede uygulanan sisteme dair kuralları iyi anlamak akademik açıdan hayati önem taşıdığını söyleyen yetkililer, kendileri için atanmış olan danışmanlarından, öğrenci işleri personelinden ve üst sınıftaki öğrencilerden gerekli bilgileri alabileceklerini bildirdi.
 
PSİKOLOJİK OLARAK RAHATLAR
İlk kez ailelerinden uzakta yaşayacak olan öğrencilerin okulu, yaşayacakları evi ya da yurdu aileleri ile birlikte tanımalarının yararlı olacağını söyleyen yetkililer, “Böylece hem ebeveynler çocuklarının nasıl bir çevrede olduklarına dair fikir edinir hem de öğrenciler yeni düzenlerini ebeveynleri ile kurarak psikolojik olarak rahatlar. Öte yandan ailelerinden şimdiye kadar ayrılmamış, kendisine sorumluluk verilmemiş gençler üniversiteye başlarken yeni şehrin zorunluluklarına alışmakta güçlük çekebilmektedir. Bu noktalarda, gençlere gerçekten üniversiteye gitmeyi isteyip istemediklerini sormak yararlı olabilir. Çünkü ‘okuyacağı okulu/bölümü istemek’ ilk yıllardaki güçlükler ile mücadele edebilmeyi sağlar” diye konuştu.
 
Haber / Kübra AŞIK