Kapaklı Belediyesi 3 Engelliyi Daha Sevindirdi

Kapaklı Belediyesi tarafından ilçede yaşayan engelli vatandaşlara yapılan yardımlar sürüyor. Belediye Başkanı İrfan Mandalı 3 engelli vatandaşı daha akülü ve manuel tekerlekli sandalye hediye ederek sevin

GÜNDEM 9.10.2013 15:02:00 0
 Kapaklı Belediyesi 3 Engelliyi Daha Sevindirdi
KİMİN NE ZAMAN ENGELLİ OLACAĞI BİLİNMEZ
Engelli vatandaşları evlerinde ziyaret ederek sandalyeleri bizzat teslim eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, her sağlıklı bireyin birer engelli adayı olduğunun altını çizerek, “Kimin ne zaman engelli olacağı bilinmez. Her gün yüzlerce binlerce trafik kazası görüyoruz. Birçok kişi her gün çeşitli hastalıklar geçiriyor. Engelin de çeşitleri çok fazla. Kimisi fark edilir, kimisi fark edilmez. Onun için bu konuda kimse ‘tamam ben bugün sağlamım benim bu tip duyarlılığa ihtiyacım yok’ deme lüksünde olmamalıdır” ifadelerini kullandı.
 
 
HER GÜN YENİ YARDIMLAR GERÇEKLEŞİYOR
Herkesin engelliler konusunda olağanüstü bir duyarlılık göstermesi gerektiğini kaydeden Belediye Başkanı Mandalı, “Herkes yapılan çalışmalara elinden gelen her türlü desteği vermelidir” dedi. Kapaklı’da bu bilincin uyandığını ve güçlü bir şekilde hem resmî kurumlarda hem sivil toplumda yaygın hale geldiğini söyleyen Başkan Mandalı, “Her gün yeni yardımlar gerçekleşiyor. Bu durumdan gurur duyuyoruz. Engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olduk ve olmayada devam edeyeceğiz” dedi.
 
2 AKÜLÜ 1 MANUEL TEKERLEKLİ SANDALYE VERİLDİ
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Atatürk Mahallesi’nde ikamet eden 62 yaşındaki Sedat Sönmez ile 68 yaşındaki Duran Ersin’e akülü tekerlekli sandalye yardımında bulunurken, yine Atatürk Mahallesi’nde ikamet eden 77 yaşındaki Hatice Yıldız’a da manuel tekerlekli sandalye yardımında bulundu. Tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine bizzat teslim eden Başkan Mandalı, akülü tekerlekli sandalyelerin nasıl kullanılacağı hakkında da bilgi verdi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ