Hatipoğlu, Duygu Dolu Anlar Yaşattı

İlahiyatçı prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Camiler Ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Şarköy’de verdiği konferans sırasında vefat eden annesini anınca duygu dolu anlar yaşandı. Hatipoğlu, “Annemin elin

GÜNDEM 9.10.2013 01:01:00 0
 Hatipoğlu, Duygu Dolu Anlar Yaşattı
İKİ DAKİKA SONRA BÜSBÜTÜN SUSTU
Diyanet-Sen Şarköy Şubesi tarafından Şarköy Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen konferansta konuşan Hatipoğlu, annesi hakkında konuştu. Hatipoğlu, “Annemin vefatı o kadar mütevazı ve bir o kadar da garipti. Nefes alamıyorum dedi. El üstünde hastaneye taşınınca,  'Ben ölüyorum hakkınızı helal edin. La ilahe illallah. Muhammed ün Resulullah! Allah bir. Allah bir. Muhammed (S.A.V.) O'nun Resulü!' diyerek iki dakika sonra büsbütün sustu" ifadelerini kullandı. Kendisini izleyenleri de duygulandıran Hatipoğlu, annelik makamının önemine dikkat çekti.
 
YÜREĞİM EL VERMEDİ ORADA BIRAKMAYA
Hatipoğlu, “Annemin elin ayağını öperdim ama bir türlü yanaklarından öpemezdim. Utanırdım Yaşım 58 nedense böyle bir yapım var benim. Ankara’ya vardığımda yıkanmış kefenlenmiş morga konmuştu. Arkadaşlar kardeşlerim akrabalar ordaydı, kalabalıktı. Oradakiler dışarı çıktı görevliye annemi morgdan çıkar dedim çıkardı. Yıllar sonra yanaklarından doyasıya öptüm çünkü utanılacak bir şey kalmamıştı. Kim olursan ol dünya bu işte. Yüreğim el vermedi orada bırakmaya. Öğrencileri yetiştirdiğimiz bir yer var Ankara Hacı Bayram’da aldım oraya götürdüm” diyerek konuşmasına devam eden Hatipoğlu, annesinin cenaze namazını kendisinin kıldırdığını da ifade etti.
 
KURBANLARINLARIN GÖZLERİNİ KAPATIN
Hatipoğlu, yaklaşan Kurban Bayramı’nda hayvanlara eziyet edilmemesi gerektiğine de değindi. Kesilecek olan kurbanlıkların gözlerinin kapatılmasını, sıraya dizilmeden, bir başka hayvanlara göstermeden, eziyet etmeden kesilmesini tavsiye etti. Hatipoğlu, “Mesela ben görüyorum hayvanları sıraya diziyorlar hayvanı keserken öbür hayvanlar görüyor bu günahtır caiz değildir. Allah bizlere hayvanları eziyet etmeden kesmeyi nasip eylesin” dedi.
 
İNSANLAR BİRBİRİNE KARŞI NE ÇOK SERT
Son günlerde yaşanan gelişmelerden de bahseden Nihat Hatipoğlu, “Son dönemde kutuplaşmalar oldu, kardeşliğimize bir şeyler oldu. Bu manada Allah’ım kutuplaşmayı kin nefreti bizlerden uzak eylesin ne çok kutuplaşmalar var, insanlar birbirine karşı ne çok sert, üzülüyorum. Birbirimize tahammül edeceğiz, birbirimize kızmayacağız. Birbirimizin hatasını kapatacağız. Allah peygamberi bir ayette böyle buyurmuyor mu bir ihtiyaç sahibi kardeşinin ihtiyacını karşılayanın Allah’ta ahrette ihtiyacını karşılar diye” ifadelerine yer verdi.
 
Haber / Kübra AŞIK