Türk Tır Şoförleri Eylem Yaptı

Edirne'nin Kapıkule Sınır Kapısı ile Bulgaristan'ın Türkiye'ye açılan en büyük sınır kapısı Kaptan Andreevo'da, Bulgar yetkililerin kendilerine 'haksız yere' ceza kestiğini öne süren Türk tır

GÜNDEM 9.10.2013 00:45:00 0
 Türk Tır Şoförleri Eylem Yaptı
HAKSIZ YERE CEZA KESTİLER
Bulgar yetkililerin kendilerine kestiği cezaları protesto ederek, Kapıkule'de 8, Kaptan Andreevo'da ise 11 kilometrelik kuyruk meydana getiren Türk Tır şoförleri araçlarının kontağını kapatarak, Kapıkule Sınır Kapısı önünde toplandı. Sürücüler, alkış ve ıslıklarla, kendilerine "haksız yere" ceza kesildiğini ileri sürerek, duruma tepki gösterdi. Düzce'den Almanya'ya otomobil parçası götüren Mehmet Murat Uslupat, Bulgaristan yetkililerinin Türk şoförlerine haksız yere ceza kestiğini belirtti.

ARKADAŞLARIMIZLA TELSİZLE HABERLEŞİYORUZ
Türk tır şoförleriyle sınır kapılarını karşılıklı olarak kapatma kararı aldıklarını belirten Uslupat, "Arkadaşlarımızla telsizle haberleşiyoruz. Bu konuyla ilgili devlet büyüklerimizden yardım talep ediyoruz. Havadan Sudan sebeplerle ceza yazılıyor. Bizim arabalarımız sıfır. Bulgaristan'ın kendi arabaları bizim gümrüğümüze yırtık uçurtma gibi giriyor. Yedek lastik yok, çadır yok, hiçbir şey yok arabalarında. Yazılan cezalara şaşırdık kaldık” ifadelerini kullandı.

Haber / Emine LALE