Yalnız Allah’a İtaat Eden Kalpler Huzur Bulur

Çerkezköy İlçe Müftülüğü’nün Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla planladığı kutlama programı çerçevesinde dün Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’n

GÜNDEM 9.10.2013 00:35:00 0
 Yalnız Allah’a İtaat Eden Kalpler Huzur Bulur
ALLAH BÖYLE BUYURUYOR
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna’nın eşi Nezaket Tuna yaptı.  Yüce Allah’ın, ‘Hepiniz Allah’ın rahmetine ve bereketine koşunuz’ diye buyurduğunu söyleyen Nezaket Tuna, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebeti ile Allah’ın rahmeti ve bereketi için hep beraber koşalım” dedi. Yalnızca Allah’a itaat eden kalplerin huzur bulabileceğine dikkat çeken Tuna, “Hem dünyada hem ahirette huzur ve saadeti yakalayalım. Allah böyle buyuruyor. Allah’ın mağfiretine koşunuz” dedi.
 
 
KURAN’A KULAK VERELİM
Bütün ruhi bunalımların sonucu incelendiğinde Kuran’dan, imandan ve ibadetten uzak olan insanların her zaman sıkıntı içinde olduğunun görüldüğünü söyleyen Tuna, “Her evde kavga ve huzursuzluk var. Anne ve babalar çocukları tarafından itilmektedir. Allah’a uygun evlat yetiştirmezsek hepimiz zarar ve ziyanda oluruz. Kuran’a kulak verelim ve boyun eğelim” dedi. Konuşmaların ardından Kuran Kursu Hocaları Emine Güngör, Sümeyye Özökten, Mümine Çapgulaş, Sebahat Ülgen ve Sabber Sarıgöl tarafından “Hz. Peygamber döneminden bugüne Cami-Kadın ve Aile, Kadını Camiden alıkoyan fiziki engeller” konulu seminer verildi. Seminere katılanlara Hz.Peygamber dönemi ile günümüzde kadının ve çocukların cami ile ilişkisi, kadınların camiler ile olan fiziki fonksiyonları, kadını camiye girmekten alıkoyan engeller anlatıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ