Kırklareli TSD’den Ortaklık Projesi

Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanı Arif Uzunoğlu, 'Bulgaristan'ın Haskova Fiziksel Engelliler Derneği ile hazırladığımız 'Artan Özürlülerin İstihdam Edilebilirlik ve Sosyal Kalkınmak

GÜNDEM 9.10.2013 00:29:00 0
 Kırklareli TSD’den Ortaklık Projesi
BAŞARILI ENGELLİLERE BELGE VERİLECEK
Proje kapsamında santral operatörlüğü kursu açılacağını söyleyen Uzunoğlu, santral operatörlüğü kursuna Kırklareli ve Bulgaristan'dan engellilerin katılacağını belirtti. Kurs sonunda ise başarılı olan engellilere belgelerinin verileceğini kaydeden Uzunoğlu, engellilere her zaman destek olunması gerektiğini ifade etti. Uzunoğlu, "Bulgaristan'ın Haskova Fiziksel Engelliler Derneği ile hazırladığımız  'Artan Özürlülerin İstihdam Edilebilirlik ve Sosyal Kalkınmak İçin Ortaklık Projesi'ne önem veriyoruz. Proje kapsamında santral operatörlüğü kursu açacağız” dedi.
 
PROJE AMACINA ULAŞMIŞ OLACAK
Ortaokul ve lise mezunu, diksiyonu son derece iyi olan engellilerin kursa katılabileceğini belirten Uzunoğlu, “Bu kursumuz engel durumu yüzde 40'ın üzerinde olan engelli vatandaşlarımıza yönelik olacak. Kursa katılmak isteyen herkes derneğimize başvurabilir. Engelli vatandaşlarımız alacağı santral operatörlüğü kursunun ardından iş sahibi olabilirlerse proje amacına ulaşmış olacak. Kursun ardından başarılı olan engellilerimize santral operatörlüğü sertifikası vereceğiz" diye konuştu.
 
Haber / Kübra AŞIK