TÜ Akademik Yıl Açılışı Yapıldı

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, 'Ekonomik kriz nedeniyle Yunanistan'da üniversitelerin kapandığı bir dönemde, Türkiye'de üniversitelere kaynak aktarılması çok önemli bir durumdur'

GÜNDEM 9.10.2013 00:18:00 0
TÜ Akademik Yıl Açılışı Yapıldı
BALKAN SENFONİ ORKESTRASI KONSER VERDİ
Balkan Kongre Merkezinde, üniversitenin 2013-2014 akademik yılı açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, 65 müzisyenin bulunduğu Prof. Aminbey Sapayev yönetimindeki Balkan Senfoni Orkestrası konser verdi. Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, konserin ardından yaptığı konuşmada, görevde bulunduğu süreçte yaptıklarını anlattı.
 
TRİLYONDA BİR ÖLÇEKTEKİ TESTLERİ ANALİZ EDEBİLECEĞİZ
Üniversitenin eczacılık ve ilahiyat fakültesinin öğrenci alarak eğitime başladığını, açılması planlanan araştırma ve geliştirme merkezinde önemli çalışmalar yapacaklarını ifade eden Yörük, "Burada trilyonda bir ölçekteki testleri analiz edebileceğiz. Bölgesel kalkınmada tarımsal ürünler olan çeltik ve ayçiçeğinin tohum aşamasından başlayarak, toprak ve su analizleriyle son çıktı ürün analizlerinin yapılmasıyla, bölgeye çok önemli katkılar sağlanacak. Ayrıca bal, yem bitkileri ve çeltik analizleri yapılabilir" diye konuştu.
 
YUNANİSTAN'DA ÜNİVERSİTELER KAPANDI
Yörük, oluşturacakları uluslararası akredite laboratuvarının bölgesel kalkınmaya önemli katkısı olacağını düşündüklerini vurguladı. Ekonomik kriz nedeniyle Yunanistan'da yaşananlara da değinen Yörük, "Ekonomik kriz nedeniyle Yunanistan'da üniversitelerin kapandığı bir dönemde, Türkiye'de üniversitelere kaynak aktarması çok önemli bir durumdur. Bu ayrılan kaynaklardan dolayı gurur duyuyoruz. Bu mutluluğumuzun yanı sıra akademisyenlerimizin hak ettiği özlük hakların, hatta geciken özlük haklarındaki iyileştirmelerin bir an önce gerçekleştirilmesini istiyoruz" dedi. Törene,  Edirne Valisi Hasan Duruer, Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi İsmail Aramaz, Türkiye'nin Burgaz Başkonsolosu Niyazi Evren Akyol, Türkiye'nin Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci, Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Lubomir Popov, Sofya St. Kliment Ohridski Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İvan Llchev, Hollandalı Sanat Tarihçisi Fokke Dıjkema, Yunanistan, Bulgaristan ve Arnavutluk'taki bazı üniversitelerin rektörleri katıldı.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ