Pizzacıların Yarışına Polis Ayarı

Edirne Emniyet Müdürlüğü, başta pizza olmak üzere çeşitli yemek siparişlerini belirli bir zaman diliminde motosikletle vatandaşa ulaştırmaya çalışan elemanların trafikte yarattığı tehlike nedeniy

GÜNDEM 7.10.2013 18:59:00 0
 Pizzacıların Yarışına Polis Ayarı
TEHLİKEYE DÜŞÜRÜYORLAR
Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, trafik kazalarının önüne geçmek için Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bir yazı yazarak, yemek sipariş kampanyalarının daha makul sürelere çekilmesi ve kaldırılmasına yönelik çalışma yapılmasını isteyecek. Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, son yıllarda çeşitli sebeplerden dolayı motosiklet kullanımının cazip hale geldiğini, amacının dışında ya da sürücü belgesi olmadan kullanılan motosikletlerin trafiği tehlikeye düşürdüğünü söyledi.
 
ÇOK SAYIDA ŞİKAYET GELİYOR
Evlere ve iş yerlerine gıda servisi yapan firmaların genellikle motosikletleri tercih ettiklerini ifade eden Ceylan, şöyle konuştu: "Son zamanlarda başta pizzacılar olmak üzere bazı yemek siparişi alan firmalar ’20 dakikada ya da 30 dakikada siparişlerinizi yetiştiriyoruz’ şeklinde hem reklam yapıyorlar hem de siparişleri yetiştirmek için gayret ediyorlar. Siparişleri yetiştirmek isterken trafik güvenliğini tehlikeye sokuyorlar. Sürücüleri tehlikeye sokuyorlar. Bu konuyla ilgili trafik ekiplerimiz denetimlerini yapıyor. Kural ihlali varsa cezai işlem de uygulanıyor. Zamana karşı yapılan sipariş yarışı, yayaları, insanları ve trafiği tehlikeye sokuyor. Bu konuyla ilgili son zamanlarda çok sayıda şikayet gelmeye başladı. Bu firmalara nasıl bir yaptırım uygulanacak önümüzdeki süreçte göreceğiz."
 
'HIZ VE GÜVENLİK BİR ARADA OLMAZ'
Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Alpay Erdem ise firmaların belirli bir süre taahhüt ederek aldıkları siparişleri, illere ve mesafeye göre tekrar gözden geçirmesi gerektiğini, farklı mesafelere aynı süre içerisinde sipariş götürebilmenin mümkün olmayacağını belirtti.
"Hız ve güvenlik bir arada olmaz" diyen Erdem, trafikte zamana karşı yarışmanın doğru olmadığını vurguladı. Tüm vatandaşlara açık olan yollarda herkesin kurallara uygun bir şekilde hareket etmesi gerektiğini ifade eden Erdem, "Motosikletler aracılığıyla belirli bir zaman diliminde siparişlerini yetiştirmeye çalışan firmalardan, bu kampanyalarını daha makul sürelere çekmelerini veya kaldırmalarını isteyeceğiz. Bu konuda Emniyet Genel Müdürlüğüne yazı yazdık" diye konuştu. 
 
Haber / Kübra AŞIK