Şizofreni Hastasına Tazyikli Su İle Müdahale edildi

Kapaklı’da, şizofreni hastası olduğu öğrenilen 28 yaşındaki Yeter B. Bahçelievler Mahallesi Mehmet Akif Caddesi üzerinde bulunan binanın 3. Katından atlayarak intihar etmek istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri

GÜNDEM 6.10.2013 11:23:00 0
 Şizofreni Hastasına Tazyikli Su İle Müdahale edildi
SAKİNLEŞTİRME ÇABALARI FAYDA ETMEDİ
Ablası ile birlikte yaşadığı ve şizofreni hastası olduğu öğrenilen 28 yaşındaki Yeter B.,  iddiaya göre ablası ile tartıştıktan sonra kendisini odaya kilitledi. Odada bulunan eşyaları kapının arkasına yığan Yeter B. cama çıkarak intihar etmek istedi. Durumu fark eden vatandaşlar hemen itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ve Yeter B.’yi sakinleştirmeye çalışan ekipler, ikna çalışmalarında başarılı olamayınca binaya dayadıkları merdiven yukarıya çıkarak camı kırıp eve girmek istedi. İtfaiye ekiplerini gören Yeter B., kırdığı camın parçalarını itfaiye ekiplerine fırlatmaya başladı. Yeter B.’yi ikna edemeyen ekipler, Yeter B.’nin atlama ihtimaline karşılık şişme branda açtı.
 
TAZYİKLİ SU İLE MÜDAHALE EDİLDİ
Bir yandan polis ve itfaiye ekiplerine direnen Yeter B., bir yandan da eline aldığı cam parçalarıyla vücudunun çeşitli yerlerini kesmeye başladı. Odada bulunan eşyaları aşağı fırlatan Yeter B., sonunda eline aldığı tüpü de aşağıya fırlatacağını söyledi. İkna çabaları sonuç vermeyince ekipler çareyi tazyikli su sıkmakta buldu. İtfaiye ekiplerinin tazyikli su sıkarak Yeter B.’yi camdan uzuk tutmasını fırsat bilen polis ekipleri Yeter B.’nin bulunduğu odaya girdi.
 
 
 
 
 
 
HASTANEYE KALDIRILDI
Polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirilen Yeter B., 112 ekipleri tarafından sakinleştirici iğne yapıldıktan sonra Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Şizofreni hastası olan Yeter B.’nin bir hafta önce evden kaçtığı ve 2 gün önce polis ekipleri tarafından bulunarak ablasına teslim edildiği öğrenildi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ