Demokrasi Paketi’ne Bir Tepki De Kırklareli’nden

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘Demokratikleşme Pakedi’ne tüm yurtta olumlu, olumsuz tepkiler sürerken Türkiye Kamu-Sen Tekirdağ İl Temsilciliği de Tuğlalı Park’ta yaptıÄ?

GÜNDEM 5.10.2013 20:04:00 0
 Demokrasi Paketi’ne Bir Tepki De Kırklareli’nden
DOĞAN: ŞÜPHELİ BİR PAKET
Türkiye Kamu-Sen Tekirdağ İl Temsilciliği ve bağlı sendikalar , açılım paketiyle yapılan Andımız’ın kaldırılması ve teröristlere taviz verilmesi konularında kamu çalışanlarının ve vatandaşların dilek ve temennilerini dile getiren bir basın açıklaması yaptı.Tekirdağ Tuğlalı Park’ta yapılan basın açıklamasını okuyan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Muzaffer Doğan, “Demokrasi ve özgürlükle uzaktan yakından ilgisi olmayan, 76 milyon vatandaşımızın ortak ihtiyaçlarını karşılamak yerine, terör örgütünün taleplerini hayata geçirmeyi amaçlayan şüpheli bir paketle karşı karşıyayız.” dedi.
 
BİR PAKET Kİ BALDIRAN ZEHİRİ
Doğan “Yıllardır yürütülen kampanyalarla; bizleri bir arada tutan tarihi ve kutsal kavramlarımızın içi boşaltılmak, inanç değerlerimiz yıpratılmak, milli ve manevi değerlerimiz yozlaştırılmak istenmekte; milletimizin ve devletimizin geleceği üzerinde kirli bir oyun oynanmaktadır.” diyen Doğan, şunları söyledi: “Bu oyunun son sahnesinin ise demokratikleşme paketi adı altında, Türk milletine dayatılan baldıran zehiri” olduğuna dikkat çeken Doğan, “Bu paketle, 30 yıl boyunca ülkemizi bir kan gölüne çeviren eli kanlı bebek katillerinin ana dilde eğitim talebi, özel okullarda hayat bulmakta, bölücülerin çok dilli toplum hayali, Hükümet eliyle gerçekleştirilmektedir” dedi.
 
“ÖĞRENCİ ANDI KALDIRILDI”
Öğrenci andının kaldırıldığını ifade eden Doğan “Alfabemizde olmayan harflerin kullanılmaya başlamasının ve isteyen herkesin her dilde eğitim yapabilmesinin ardından gidilen yol, çok dilli, çok milletli, çok başlı, bölünmüş bir Türkiye’ye çıkmaktadır. 
Bu yol, dilde ayrışma, iş’te ayrışma, fikirde ayrışma ve nihayetinde hedefte ayrışma yoludur” 
Bu paketle, Türk coğrafyasında yaşayan tüm vatandaşlarımızı bir arada tutan ve ortak bir amaç etrafında kenetlenmemizi sağlayan üst kimliğimiz olan “Türklük” ün yok edilmek istenildiğini, bu doğrultuda her sabah okullarda okutulan “Öğrenci Andı”nın kaldırıldığını, “Ne mutlu Türküm diyene” diyenlerin böylelikle susturulmak istendiğini söyledi.
 
“RAHATSIZLIK NEDEN”
Doğan “Türküm”le başlayan, “doğruyum”la devam eden bir andın kaldırılması, ancak Türk olmayan ve doğru olmayan insanları memnun etmek için atılmış bir adım olacaktır.
Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde çocuklarımızın “Türküm”  demesi, “doğruyum” demesi, “çalışkanım” demesi kimleri, neden rahatsız etmektedir?Bundan ancak, Türklük şuurundan uzak, Türklerle tarihi bir hesaplaşma peşinde koşanlar rahatsız olur.Biz bunların kim olduğunu çok iyi biliyoruz.” Dedi.
 
“PARTİLERE ÜYE OLMASI YASAKTIR”
 Doğan “Bu şüpheli paketten çıkan bir başka tuzak ise siyasi partilere üye olma yasağının kaldırılması konusunda yaşanmaktadır.” diyerek açıklamayı şu sözlerle sürdürdü:“Başbakan, Siyasi Partiler Kanunundaki, siyasi partilere üye olmayı yasaklayan bütün maddelerin kaldırılacağını beyan etmiştir.   Halihazırda terör eyleminden dolayı mahkûm olanların siyasi partilere üye olması yasaktır.Bu yasağın kalkması, siyasi partilere eş başkanlık sisteminin getirilmesi ile birlikte değerlendirildiğinde bebek katilinin, bir partiye eş  başkan olarak siyasete atılmasının önünü açacak bir uygulama olacaktır” ifadesini kullandı.
 
“YAŞANANLAR KÜLTÜREL SOYKIRIM”
Doğan “ Bir süredir milli kimliğimizin, birlik ve beraberliğimizin bütün unsurları  teker teker imha edilmekte, bizi biz yapan değerlerimiz sulandırılarak tarihe gömülmek istenmektedir.
Aziz Türk milleti; tarih boyunca yaşamadığı bir zillete maruz bırakılmakta, esaret dönemlerinde bile görülmemiş bir kültürel soykırıma tabi tutulmaktadır. 
Demokrasi kisvesi altında, demokrasi katledilmekte, milletimizin sinesine yerleştirilen ayrışma, bölünme ve kopma virüsü alabildiğine beslenip, büyütülmektedir.
Yıllardır gizliden gizliye yürütülen Türk milletini tarihinden koparma ve milli kimliğini unutturma politikası bu paketle gün yüzüne çıkmış, kapalı kapılar ardında terör örgütüne verilen kirli sözlerin büyük bir kısmı bu paketle hayat bulmuştur” diye konuştu.
 
TÜRKLÜĞE VE TÜRK MİLLETİ’NE ÇAĞRI
Türk kimliğine ve birliğine karşı girişilen saldırıların, süslü paketlerle pazarlandığı bir dönemin yaşandığını kaydeden Türkiye Kamu-Sen Tekirdağ İl Temsilcisi Muzaffer Doğan” Dışı  süslü paketin içinden, Türk düşmanlarının cerahatli fikirlerinin, hain tuzaklarının pis kokuları gelmektedir. Bu millet, böylesine cüretkâr bir saldırıyla en son Birinci Dünya Savaşı sonrasında karşı karşıya kalmış ve verdiği muhteşem mücadele ile Türk’e kefen biçenleri, geldikleri gibi göndermiştir.Hain planlarla, türlü tuzaklarla Türklüğe saldıranlar, PKK taleplerinin icracıları  iyi bilsinler ki, Türk milleti, kendisine yapılan hiçbir ihaneti karşılıksız bırakmayacaktır.Zafer sarhoşluğu içinde emellerine bir adım daha yaklaştığını düşünen alçaklar ve bunların işbirlikçileri için Atatürk’ün bir sözünü  hatırlatmakta fayda görüyoruz:
“Toroslara çıkın bir bakın. Nerede kara bir Yörük çadırı görürseniz, dumanı da tütüyorsa dünyada hiçbir güç bizi asla yenemez” dedi.
 
“TÜRK YURDUDUR”
Türkiye Kamu-Sen Tekirdağ İl Temsilcisi Doğan, son olarak şu mesajı verdi: “Bu coğrafyadan Türk adını silmeyi hedefleyenlere karşı, şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu toprakların Türk yurdu olduğunu bir kez daha ilan ediyor ve diyoruz ki: “Üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer delinmedikçe Türk’ün ilini ve töresini kimse bozamayacak, yeryüzünde bir tek Türk kalsa dahi, bu vatandan Türk mührünü kimse silemeyecektir. Varlığım Türk varlığına armağan olsun! Ne mutlu Türküm diyene” diyerek konuşmasını tamamladı.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ