Aydınlık Ülkemizin Gençleri Bizim Anaokulumuzda Yetişsin

Çocuklar Gülsün Diye Derneği 16’ncı anaokulunu Büyükyoncalı Beldesi’nde açtı.

GÜNDEM 5.10.2013 18:33:00 0
Aydınlık Ülkemizin Gençleri Bizim Anaokulumuzda Yetişsin
ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİSİNİ CEP TELEFONUNA KAYDETTİ
Çocuklar Gülsün Diye Derneği’nin öncülüğünde inşaat yapımını hayırsever bir ailenin üstlendiği ‘Çocuklar Gülsün Diye-Zehra Musaoğlu Anaokulu’nun açılış töreni Büyükyoncalı 1 Kasım Ortaokulu’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Sanatçı Gülben Ergen, Büyükyoncalı halkının sevgi gösterisiyle karşılaşırken, açılış töreninde anaokulu öğrencileri ve Saray Teknik Lisesi Halk oyuncuları tarafından yapılan gösteriyi cep telefonuyla kaydetti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda konuşan hayırsever Zehra Musaoğlu’nun damadı Mehmet Koç, bir ülkenin gelişmesinde eğitimin çok gerekli olduğuna inanan bir aile olduklarını söyledi. Aile olarak üçüncü okulun yapımına katkı sağladıklarını söyleyen Koç, “Bu düşüncelerimize ışık tutan ve rehberi olan Çocuklar Duysun Diye Derneği Başkanı Gülben Ergen ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.
 
ÇOK SICAK BİR AİLE
Gördüğü ilgiden duyduğu menuniyeti dile getiren Gülben Ergen, çocukları mutlu etmenin anneleri mutlu etmek anlamına geldiğini kaydetti. Eğitimin tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de önemli olduğuna dikkat çeken Ergen, “Okul öncesi eğitim işin başlangıcıdır. Bu okulumuzun kazandırılmasına vesile olan Musaoğlu ailesi çok sıcak bir ailedir. Kendileri Çanakkale açılışımızda bizlere gönül vermişlerdi. Yolda gelirken de kendilerinden Bursa’da da bir okul yapma sözü aldık” diye konuştu.
 
 
 
BU OKULUMUZUN 16 OKULDAN AYRICALIĞI VARDIR
Dernek olarak eğitime 16’ncı anaokulunu kazandırdıklarını söyleyen Gülben Ergen, yaptırdıkları okulları öğrencilerin annelerine emanet ettiklerini söyledi. Allah’tan bu anaokullarından mezun olan çocukları ileri de tanımayı dileyen Ergen, “Aydınlık ülkemizin pırıl pırıl gençleri bizim anaokulunda yetişsin. Bu projemize desteklerini esirgemeyen Milli Eğitim Bakanlığı’na, Tekirdağ Valiliği, kurumlara ve benim yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu okulumuzun 16 okuldan ayrıcalığı vardır. Bu minik oyun parkımızı benim şarkılarımla 20 yıldır onları kendime dost bildiğim fan kulübü üyeleri yaptılar. Diğer sanatçı fanlarından beni ayrı kıldıkları için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. 
 
DOĞU GÖREVİ YAPMIŞ SAYILACAKLAR
Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, il genelinde 8 bin öğretmenle eğitim verdiklerini belirterek, bu yıl Hayrabolu, Saray ve Çerkezköy’ün zorunlu hizmet kapsamına alındığını ifade etti. Bu ilçelerde görev yapan öğretmenlerin doğu görevi yapmış sayılacağını kaydeden İşler, “2013-2014 eğitim ve öğretim yılında bin 153 öğretmenimiz atandı. İlimize öğretmen ataması gerçekleştiren Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Bizlere güvenmenizi istiyorum.  8 bin öğretmenimiz ile aklın ve bilimin ışığında çağa uygun çocuklar yetiştirmek için çaba sarf edeceğiz. Türkiye çok daha fazla ilerleyecektir” diye konuştu.
 
ÇOCUĞUN GELİŞİMİNDE OKUL VE AİLE BİRİNCİ DERECE ETKİLİDİR
Okul öncesi eğitimin, çocukların zihinsel, bedensel ve duygusal gelişmelerinin tamamlandığı, kişiliğinin şekillendiği, erken çocukluk diye adlandırılan gelişim süreci olduğunu belirten Gülben Ergen, “Yani çocuklarımızın ilköğretime hazırlandığı aşamadır. Birçok yerde eğitimin önemli olduğunu ifade ediyoruz. Bir iş ne kadar iyi başlarsa o kadar güzel devam eder. Okul öncesinde kazanılan davranış biçimleri yaşam boyunca devam etmektedir. Okul öncesi eğitim, aile ve kurumlarda verilir. Çocuğun gelişiminde okul ve aile birinci derece etkilidir. Günümüzde okul öncesi eğitim zorunlu hale getirilmiştir. Anaokulları ülkemiz için büyük kazançtır” ifadelerini kullandı.
 
GÜLBEN ERGEN’E SAYGI DUYUYORUM
Devletin ödeneklerinin birçoğunu eğitime harcadığını belirten Ak Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaettin Akbulut, “Öylesine gelişen bir toplumuz ki sadece hükümetin el atması yeterli değil. Hayırseverlerin, sanatçıların, herkesin bu alanda yapacağı çok şey var” dedi. Gülben Ergen’e saygı duyduğunu söyleyen Akbulut, “Büyük sanatçılığının yanında dünya ve ahiret adına da çok hayırlı bir işe öncülük ediyor. Gerçekten en hayırlı iş çocuklarımıza bir yuva ve onlara verilecek bir eğitimdir” açıklamalarında bulundu.
 
HAYIRSEVERE PLAKET TAKDİM EDİLDİ
Tekirdağ Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik de bu tür güzel eserleri Türkiye’nin her yerinde yapan ve daha da artıracak olan Gülben Ergen’in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği’ne teşekkür etti. Programın sonunda Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı Gülben Ergen’e, Başkan Yardımcısı Elvan Oktar’a ve okulu yaptıran hayırsever Zehra Musaoğlu’na protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi. Plaket takdiminin ardından Çocuklar Gülsün Diye-Zehra Musaoğlu Anaokulu’nun açılış kurdelesi kesildi. Sanatçı kişiliğinin yanı sıra toplumsal konularda duyarlılığı ile dikkat çeken Gülben Ergen anaokulunda eğitim alan öğrencilerle yakından ilgilendi. Onlarla birlikte resim yapan Ergen, kendisinin de bir anne olduğunu hatırlattı.
 
KATILIM YOĞUN OLDU
Açılış törenine Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı Gülben Ergen, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaettin Akbulut, Tekirdağ Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Saray İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Büyükyoncalı Belediye Başkanı Necati Sezer, Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkan Yardımcısı Elvan Oktar, Okul Öncesi Temel Eğitim Müdürü Funda Kocabıyık, Hayırsever Zehra Musaoğlu ve ailesinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Haber / Kübra AŞIK