Başarısı 25 Cumhuriyet Altını İle Ödüllendirilecek

Çerkezköy Belediye Meclisi, Ekim Ayı Olağan Toplantısı'nın ikinci oturumu Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Gündem maddelerinin görüşülüp kar

GÜNDEM 5.10.2013 00:12:00 0
Başarısı 25 Cumhuriyet Altını İle Ödüllendirilecek
MECLİS 7 EKSİKLE TOPLANDI
Toplantıya mazeretlerinden dolayı Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri Hasan İşçan ve Ziya Osmanoğlu,  CHP’li Meclis üyeleri Faruk Bal, Bülent Uğraş, Halil Demirkıran ve Mehmet Yıldırım ile Demokrat Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Avcı katılmadı. Toplantının ilk gündem maddesinde bir önceki oturumda İmar Komisyonu’na havale edilen Türk Hava Kurumu’nun imar plan tadilatı talebi görüşüldü. Gazi Osman Paşa Mahallesi 921 ada 2 parselde bulunan spor alanının imar planlarında mimari alan olarak değiştirilmesine ilişkin talep komisyonun aldığı karar doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
 
KESİNTİLER YÜZDE 40’A ÇEKİLECEK
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise bir önceki oturumda İmar Komisyonu’na havale edilen İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 6. Etap ilave sanayi bölgesi revizyon imar planları görüşüldü. Daha önceki dönemde yüzde 49 olan kesintilerin yüzde 40’a çekilmesi komisyonca oy çokluğu ile kabul edildi. Meclise sunulan komisyon raporu Aktaş Güler, Yüksel Sevil, Demet Eroğlu, Reşat Ziya Pekdoğan’ın red, Cengiz Eker’in de çekimser oyuna karşılık oy çokluğu ile karara bağlandı. 
 
EK ÖDENEK SAĞLANMASI GEREKİYOR
Toplantının 4’üncü gündem maddesinde ise 7 milyon TL’lik ek ödenek ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. Ahmet Azcan’ın katılmadığı komisyon toplantısında iki komisyon üyesinin red oyu kullandığı, iki komisyon üyesinin ise ödenek talebini kabul ettiği belirtildi. Mecliste görüşülen komisyon raporu hakkında konuşma yapan komisyon üyelerinden Ak Partili Meclis Üyesi Aynur Düzgünel, “Çerkezköy Belediyesi’nin yapmış olduğu asfaltlama ve alt yapı çalışmalarında ek ödenek sağlanması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
 
BİZ DOĞRUYU YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ
Kamulaştırma için daha önce 2 milyon TL ek ödenek verilmesini kabul ettiklerini anımsatan CHP’li Meclis Üyesi Yüksel Sevil, “İkinci bir ek ödenek verilmesine karşıyız. Bu işler çocuk oyuncağı değildir” dedi. Bütçe hazırlarken yaptıkları çalışmaları şişirmediklerini söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Biz doğruyu yapmaya çalışıyoruz. Asfalt çalışmalarımız elektrik hatlarının yer altına alınması nedeni ile geç oldu” dedi.  Gündem maddesi Cumhuriyet Halk Partili Meclis üyelerinin red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. 
 
BAŞARILI SPORCUYA 25 CUMHURİYET ALTINI
Toplantının son gündem maddesinde ise Dünya Şampiyonası’nda Çerkezköy’ü başarılı bir şekilde temsil eden engelli sporcu Oğuzhan Genç’e ödül verilmesi konusu görüşüldü. Komisyonun üstün başarı gösteren Oğuzhan Genç’i 25 Cumhuriyet Altını ile ödüllendirmesi, ödülünün ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Çerkezköy’ün kurtuluşunun yıl dönümünde verilmesi karara bağlandı. Başarılı engelli sporcu Oğuzhan Genç’in Dünya Şampiyonası’nda altın ve gümüş madalya kazanarak ilçeyi ve ülkeyi başarılı bir şekilde temsil ettiğini söyleyen Aynur Düzgünel, “Sporcumuzun ismini bir binaya, sokağa ya da caddeye verilmesini istedik. Komisyon üyelerimiz ile birlikte yeni yapılan engelliler binasına da isminin verilebileceğini konuştuk” dedi.
 
FİKRİ BİLE MUTLU ETMEYE YETTİ
Meclis Toplantısı’na katılan Oğuzhan Genç’in abisi avukat Ozan Genç, Çerkezköy Belediyesi’ne teşekkür ederek “Kardeşimin isminin bir yerde yaşatılması fikri bile beni çok mutlu etti. Belediye Başkanı Ali Ertem ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum” dedi. Oğuzhan Genç’in isminin Engelliler binasına verilmesi konusunda önümüzdeki süreçte bir değerlendirme yapacaklarını belirten Ertem, “Biz binayı yaptıktan sonra Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’ne teslim ettik. Kendileri ile görüşüp isim hakkında ortaklaşa bir karara varırız” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ