Camiler ve Din Görevlileri Haftası Malkara’da Da Kutlandı

1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din görevlileri Haftası, Malkara’da İlçe Müftülüğü tarafından Kültür Sarayı Konferans ve Sinema Salonu’nda yapılan program ile kutlandı.

GÜNDEM 4.10.2013 16:44:00 0
 Camiler ve Din Görevlileri Haftası Malkara’da Da Kutlandı
KURAN-I KERİM TİLAVETİ YAPILDI
Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Küçükhıdır Köyü İmam Hatibi Yavuz Bektaş tarafından Kuran-ı Kerim'in okunmasının ardından İlçe Müftüsü Ali Gülbağcı, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaparak, "Böyle güzel bir günde bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
 
SUNUMLAR YAPILDI
Program daha sonra sinevizyon gösterimi ve din görevlilerinin tasavvuf musikisi sunumu ile devam etti. Program daha sonra Teteköy Camii İmam Hatibi Kazım Yorulmaz ‘Cami ve Mescit’ konulu, Merkez Bademlik Camii İmam Hatibi Üzeyir Canbaz ‘Din Görevlileri’ konulu ve Karacahalil Köyü İmam Hatibi Hasan Al İslam da ‘Cami ve Kadın’ konulu sunum yaptı. Programın güzelliğine vurgu yapan Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya, Camiler ve Din Görevlileri Haftasının senede bir hafta olarak değil her gün hatırlanılması gerektiğini belirtti ve programı hazırlayıp emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
TEŞEKKÜR BELGELERİ TAKDİM EDİLDİ
Programın devamında yıl içerisinde görev mahallerinde ve toplum nezihinde başarılı çalışmalara imza atan din görevlilerine takdir ve teşekkür belgeleri takdim edildi. Programa, Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya, İlçe Müftüsü Ali Gülbağcı, Ergene Müftüsü Mehmet Bican, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turhan Ayan, İlçe Merkezinde ve Köylerde görev yapan İmam Hatipler ile vatandaşlar katıldı.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ