Mavi Gözlü Şehir Tekirdağ

Tekirdağ Tanıtım Günleri etkinliği bu yıl ilk kez Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı.

GÜNDEM 4.10.2013 16:25:00 0
 Mavi Gözlü Şehir Tekirdağ
Etkinlikte ilçelerin ve beldelerin stantlarını gezen CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Yüceer, kültürel zenginliklerin tanıtıldıkça ve diğer kültürlerle kaynaştıkça daha da gelişip değerlendiğini ifade etti.
 
AMACIMIZ TEKİRDAĞ’IN KALKINMASI
Trakya’ya özgü halk oyunları ile start alan Tekirdağ Tanıtım Günleri etkinliğinde konuşan Yüceer, “Kültürel zenginlikler tanıtıldıkça ve diğer kültürlerle kaynaştıkça gelişir, daha da değerlenir. Bu kültürel kaynaşmanın en önemli araçlarından biri de bu tür organizasyonlardır. Tekirdağ Tanıtım Günleri’nin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Bu sene etkinliğin ilk olması sebebiyle heyecanlı olduklarını dile getiren Yüceer, amaçlarının farklı kokusu, farklı dokusu, hoşgörüsüyle, sımsıcak insanlarıyla, kültürel ve tarihi zenginlikleri ile herkesin ortak paydası olan Tekirdağ’ın daha çok kalkınması ve gelişmesi için hizmet etmek olduğunun belirtti.
 
MEDENİYETLER MOZAİĞİ
Marmara’nın kıyısındaki 6 bin yıllık medeniyetler mozaiği Tekirdağ’ın pek çok kültüre ev sahipliği yaptığını söyleyen Yüceer, “Şehrimizi anlatmaya kelimeler yetmez.  Yaklaşık 850 bin nüfusa sahip Tekirdağ, verimli toprakları ile bölge sanayisine sağladığı hammadde katkısı,  ulaşım ve kaliteli işgücü imkânları, hızla gelişen sınaî yatırımlarıyla bütün sektörlerde ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır.  Mavi Gözlü Şehir Tekirdağımız, sahip olduğu yer altı ve yer üstü, tarihi ve doğal zenginlikleri ile güzel Trakyamızın en güzel kentlerinden biri” dedi. Etkinlikte, Tekirdağ’ın yöresel lezzetlerini, turizm ve kültürel değerlerini gerek Başkent’te yaşayan Tekirdağlılar’a, gerekse Başkentliler’e ve diğer illere tanıtacaklarını kaydeden Yüceer, konuşmasının ardından protokolle birlikte tek tek bütün stantları gezdi.
 
HAYRAN KALDI
Stantlarda vatandaşlarla sohbet etmeyi ihmal etmeyen Yüceer, Saraylı kadınların ürettiği el emeği göz nuru ürünlere hayran kaldı. Velimeşe bozasın, Karacakılavuzlu kadınların yaptığı ev yapımı tarhananın tadına bakan Yüceer, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.
 
Haber / Gökhan TEKER