“Galibiyetimize gölge düşürtmeyiz”

Babaeskispor Kulüp Başkan Ayhan Sertgün, “Yaşanan olaylara rağmen, Babaeskispor ve Vefaspor kulüpleri arasındaki dostluğun bizler tarafından bozulamayacağını, Vefaspor Kulübü’nün tarihine duyduğumuz

GÜNDEM 4.10.2013 10:16:00 0
 “Galibiyetimize gölge düşürtmeyiz”
Türkiye Bölgesel Amatör Lig 11.Grup’ta mücadele eden Babaeskispor hafta sonu Vefaspor ile karşılaşmış ve aldığı galibiyet sonrası saha dışında çıkan olaylar spora gölge düşürmüştü.
Kulüp Başkanı Ayhan Sertgün, Vefaspor maçı sonrası 30 Eylül 2013 tarihli bir ulusal gazetede ve internet sayfalarında çıkan asılsız haberler ile ilgili basına ve kamuoyuna yaptığı açıklamasında, “Haklı olarak aldığımız galibiyetimize gölge düşürtmeyiz, asıl onlar maçtan sonra bizim futbolcularımıza saldırmış ve futbolcularımızı taşıyan otobüsümüzün camlarını kırmışlardır” dedi.
 
“OLAYLAR ÇARPTIRILMIŞTIR”
Başkan Sertgün, yaptığı açıklamasına şöyle devam etti; “29 Eylül 2013 tarihinde Babaeski 100. Yıl Stadında, saat 16:00’da oynanan ve takımımızın 1-0 üstünlüğü ile sonuçlanan Bölgesel Amatör Lig 11. grup karşılaşmasından sonra kulübümüz futbolcuları ve Vefaspor Kulübü futbolcuları arasında çıkan kavga ile ilgili kamuoyunda yaratılmak istenen yanlış bilgilendirme, taraftarlar arasında düşmanlık ve takımımızın aldığı haklı galibiyete gölge düşürme çabalarına karşı kulübümüz tarafından basına ve kamuoyuna açıklama gereği doğmuştur. Vefaspor Kulübü resmi internet sitesi ile çeşitli yerel ve ulusal internet sitelerinde, olaylar sonrasında yapılan açıklamalar, birtakım fotoğraflar ile kamuoyu ve Vefaspor’lu taraftarlar, Vefaspor’a gönül verenler yanıltılmak istenmekte, alınan yenilgiye mazeret aranmakta, olaylar çarpıtılarak, Babaeskispor düşmanlığı yaratılmak istenmektedir” diye konuştu.
 
“RAKİP TAKIM KIRMIŞTIR”
Olayların Vefaspor Kulübü futbolcularının otobüsleri hareket etmeden önce güvenlik güçlerine rağmen takımımız futbolcularına saldırması sonrası gerçekleştiğini ifade eden Sertgün “ İddia edildiği gibi olaylar sırasında hiç seyirci bulunmamaktadır.Rakip takımın kaptanı, saha içinde yaptıkları yetmemiş gibi, maçtan sonra da oyuncularımıza ağır küfürler etmiş tehditler savurmuştur. Başından yaralanan futbolcunun otobüsten inerken başının kanadığı, olaylar esnasında yaralanmanın gerçekleşmediği otobüsün koltuğuna kafa attığı, yaralanmanın bu şekilde gerçekleştiği şahitler tarafından görülmüş ve kamera görüntüleri ile de belgelenmiştir. Konu adliyeye intikal etmiş, futbolcu ifadesinde başını çarptığını ve şikâyetçi olmadığını beyan etmiştir. Omuzu ve kolu sarılı diğer futbolcu maç esnasında sakatlanmış, sağlık görevlileri tarafından gerekli müdahale yapılmıştır. Olaylar ile hiçbir ilgisi yoktur.Takım otobüsümüzün teknik heyetimiz tarafından ivedi olarak gönderilmesi sonrası olayların büyümesi engellenmiş, buna rağmen takım otobüsünün camları Vefa Spor Kulübü futbolcuları tarafından taşlanarak kırılmıştır” ifadesini kullandı.
 
“FEDERASYONA BİLDİRECEĞİZ”
Sertgün “Sayın basın mensupları, Babaeskispor ve Vefaspor’u destekleyen taraftarlar, öncelikle biz yöneticiler sporda şiddetin, fanatizmin önlenmesi fair-play ruhunun sağlanması için elimizden geleni fazlasıyla yapmalı, sahadaki galibiyetle sevinmeli mağlubiyeti de içimize sindirmeliyiz. Babaeskispor Kulübü, rakiplerinin onda bir bütçesiyle Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden mütevazi ama aynı zamanda geçmişiyle rakiplerinin duyduğu saygıyı hak eden köklü bir kulüptür. Unutulmamalıdır ki kulübümüz, her ne kadar mütevazı bütçelerle de mücadele etse, önceki sezonlarda şampiyonluk adayı olarak sahamıza gelen rakiplerinden aldığı galibiyetler ve puanlar göz ardı edilmemeli, bundan sonra kulübümüz ile karşılaşacak rakiplerimizin daha ciddi çalışmaları tarafımızdan tavsiye olunur. Gerçekleşen bu tatsız olaylar için Türkiye Futbol Federasyonu’na kamera kayıtları ile gerekli başvurular yapılacak, aynı zamanda kulübümüz tarafından çekilen maçın görüntüleri internet sitelerinde paylaşılacaktır. Yaşanan olaylara rağmen, Babaeskispor ve Vefaspor kulüpleri arasındaki dostluğun bizler tarafından bozulamayacağını, Vefaspor Kulübü’nün tarihine duyduğumuz saygıyı tekrar belirtiriz” dedi.