Taviz Vermedik, Vermeyeceğiz

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Kurban Bayramı nedeniyle yurt dışında kurban keseceklere, en az 3 gün yurt dışında kalmak şartıyla, kişi başı vakumlanmış 5 kil

GÜNDEM 3.10.2013 23:02:00 0
 Taviz Vermedik, Vermeyeceğiz
DIŞARDAN ET GETİRMENİN KURALLARI VAR
Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle alınan güvenlik tedbirlerini anlatan Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yurt dışından Türkiye'ye kişi başı 5 kilo et getirilmesine izin verileceğini söyledi. Yurt dışından Türkiye'ye et getirmenin 3 temel kuralı olduğunu ifade eden Yalçın, "Bayramdan önce başlayan tatil nedeniyle yurt dışına çıkmak ve bayramda kurban kesmek isteyen çok kişi olur diye önceden bilgilendirmek istedik. Tabi ki yurt dışında kurban kesmek isteyenlere engel yok, ancak Türkiye'de getirmek istediklerinde sıkıntı yaşıyoruz. Yurt dışında kurban kesenler için Türkiye'ye getirmenin bazı kuralları var. Geçen yıl taviz vermemiştik, bu yıl da taviz verilmeyecek” dedi.
 
BAYRAM DİYE 'BAKMAZLAR' DÜŞÜNCESİ OLUYOR
Koyulan kuralların Türkiye'de yaşayanların sağlıklarını koruyabilmek için konulduğunu söyleyen Yalçın, “Kimseye zorluk çıkarmak gibi bir niyetimiz yok. Gelen etlerin kurban Eti olduğunu bilmiyoruz, domuz Eti bile olabilir. Maalesef Kurban Bayramını fırsata çevirmek isteyen bazı tüccarlar var. Bulgaristan ya da Yunanistan'da ucuz olan etleri kasapların alarak Türkiye'de satmaya kalkabiliyor. Biz bu konuda titiz olarak engellemezsek her türlüsü gelir. Bayram diye 'bakmazlar' düşüncesi oluyor. Buna kesinlikle izin verilmeyecek" diye konuştu.
 
3 GÜNDE YAKLAŞIK 5 TON ET TOPLANMIŞTI
Türkiye'ye kurban eti getirmek isteyenlerin 3 konuyu bilmesi gerektiğini ifade eden Yalçın, "Kurban Eti getirebilmek için en az 3 gün yurt dışında kalmaları gerekiyor. Ayrıca etler kesinlikle vakumlanmış ambalajlarda getirilmeli. Kişi başına da en fazla 5 kilo getirilmesine izin veriliyor. Geçen yıl da bu şekildeydi. Bu şartlar dışında yurt dışından Türkiye'ye kurban Eti getirilemez. Bayramı fırsatı çevirmeye çalışan tüccarlarla sıkıntımız var. Onlara da izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramında uyarılara rağmen izin verilenden fazla etle giriş yapmak isteyenlerden 3 günde yaklaşık 5 ton et toplanmış, soğuk hava depolarında bekletilen ve geri dönüşte alınmayan etler imha edilmişti.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ