Türk Olmak Mı Suç Doğru Olmak Mı?

Karaağaç’ta Belediye Başkanlığı döneminde yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, yaklaşan yerel seçimlerde nasıl bir politika i

GÜNDEM 3.10.2013 00:03:00 0
 Türk Olmak Mı Suç Doğru Olmak Mı?
PARTİMİN NEFERİ OLACAĞIM
2014 Yerel seçimlerinde partisinin vereceği her türlü göreve hazır olduğunu ifade eden MHP’li Özkan Yücel, “Tekirdağ, Kapaklı ya da Çerkezköy fark etmez. Partim bana hangi görevi verecekse onu yaparız. Bu görev başkanlık da olabilir, başka bir görev de olabilir. Biz, partimizin vereceği tüm görevlere hazırız” dedi. Aday olmanın kendisini çok mutlu edeceğini ifade eden Yücel “İnşallah genel başkanımız, MYK üyelerimiz, Tekirdağ il başkanımız, Tekirdağ milletvekillerimiz, Kapaklı ve Çerkezköy ilçe başkanlarımız bizi aday gösterdikleri taktirde MHP’nin bir neferi olmaya devam edeceğiz” dedi. 
 
SU KUYUSU ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Açıklamalarına başkanlığı döneminde beldede gerçekleştirilen çalışmalardan bahseden Özkan Yücel, “4,5 yıllık süre içerisinde 18 kilometre beton yol yaptık. Bu beton yolların 2 kilometresini bordür taşla döşedik. Ruhsat verdiğimiz binaların bulundukları alanların yüzde 90’ını beton yolla kaplandı. Kalan kısımlar ise 15-20 gün içerisinde betonla kaplanacak” dedi. Yeni su kuyusu çalışmalarının da devam ettiğini söyleyen Yücel, “Bazı mahallelerde özellikle yazın su sıkıntısı yaşıyorduk. Valilik ve Özel İdare ile temaslarımız sonucunda Yanıkağıl Köyü’nde su ihtiyacı olduğu, suyun yetersiz olduğu ve orada su kuyusu açılamadığı tespit edildi. Hem Yanıkağıl Köyü’ne su vermek, hem de eksik olan mahallelerimizde su sorununu halletmek için yeni bir su kuyusu açtırdık. Şuanda elektrik çalışmasını yaptırıyoruz. Kurban Bayramı’nda Yanıkağıl Köyü’ne su vermiş olacağız” ifadelerini kullandı.
 
BAŞBAKAN AÇIKLIYOR, BİZ DİNLİYORUZ
Geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokrasi paketi hakkındaki görüşlerini de paylaşan Yücel, “Bu paket antidemokratik bir pakettir” dedi. Demokrasi paketinin tartışılmadan hazırlandığını öne süren Yücel, “Başbakan açıklıyor, biz dinliyoruz. Paket meclisten saklanmış. Başbakanın kendi partisindeki insanların bile bu paketten haberi yok. Paket ne Musa’ya ne İsa’ya yaramış. Andımız “Türküm, doğruyum” diye başlıyor. Türk olmak mı suç, doğru olmak mı suç? Bu nasıl bir demokratik anlayış? Ne olduğu halen belli değil” diye konuştu.
 
PARTİMDEN HER ZAMAN ONUR DUYDUM
 Türban konusunda meclise ilk önergeyi veren partinin mensubu olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Özkan Yücel, “Genel başkanımız Devlet Bahçeli, türbanlı bir belediye başkan adayı gösterdi. Bunun da ilk bizim partimizde olmasından dolayı son derece mutluyuz. MHP bu seçim sürecinde oylarını artırıyor. 2014 yerel seçimlerinde bunu göreceğiz. Çerkezköy’de, Kapaklı’da değil, Trakya’da ve tüm Türkiye’de aranan bir partiyiz. Partimden her zaman onur duydum” dedi.
 
KARAAĞAÇ’A İLKLERİ YAŞATTIK
Başkanlığı döneminde Karaağaç’a birçok ilki yaşattığının altını çizen Özkan Yücel, “Karaağaç’a ilk ATM şubesi, ilk halı saha, ilk jandarma binası, ilk itfaiye aracı, bölgemizde ilk ve tek sağlık birimi bizim dönemimizde kazandırıldı. İnşallah bunu Kapaklı, Çerkezköy, Tekirdağ ve tüm Türkiye’de de MHP kadrolarıyla gerçekleştireceğiz” dedi. Belediye olarak yaptırdıkları anket sonucunda beldede yapılması gerekenleri öncelik sırasına koyduklarını söyleyen Yücel, “Halkımız 2 konuyu önemli ölçüde dile getirdi. Bir tanesi meslek lisesi ve diğeri de köprüydü. Köprüyü yaklaşık bir ay içinde hizmete açacağız. Okul yaptırmak ise devletin görevidir” diye konuştu.
 
BELEDİYE BAŞKANI OLSANIZ İLK PROJENİZ NE OLURDU?
Ak Parti hükümetinin son 10 yıldır aldığı desteğe rağmen Karaağaç’a bunun karşılığını vermediğini öne süren Yücel, “Son 5 yıldır Karaağaç’a bir tane derslik bile kazandırılamadı. Umudumuz yerel seçimler öncesi meslek lisesi temelini attırmak. ‘Bir Tuğla Bin Umut Kampanyası’ ile ilgili bir okulumuz vardı. Onun parasını Karaağaç Anaokulu yapılması için İl Özel İdareye devrettik. Bunları Karaağaç’ın iktidara desteğinden dolayı istiyoruz, talep ediyoruz” dedi. Ekim ayından itibaren sosyal medyada “Kapaklı Belediye Başkanı olsanız ilk projeniz ne olurdu” diye bir açılım sayfası oluşturacaklarını söyleyen Yücel, “Projeleri toplayacağız ve başarılı projelere ödül vereceğiz” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ