Bakan’dan Köprülü’ye Teşekkür

Çorlu Devlet Hastanesi’nde yaşanan solunum cihazı eksikliği ve yatak sayısında ki eksiklikler CHP’li Köprülü’nün gündeme taşıması ile son buldu. Sorunun çözülmesi için Sağlık Bakan?

GÜNDEM 2.10.2013 23:51:00 0
 Bakan’dan Köprülü’ye Teşekkür
EKSİKLİKLER GİDERİLECEK
Trakya’nın en büyük devlet hastanelerinden biri olan Çorlu Devlet Hastanesi’nde solunum cihazı olmaması nedeniyle hastaların zor durumda olduğunu ifade eden Köprülü, yoğun bakım ünitesinde bulunan yataklarda da sıkıntılar yaşandığını belirtmişti. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu önergeye verdiği cevapta hastanede çok az sayıda solunum cihazı olduğunu belirten Köprülü’ye bu eksikliklerin giderileceğini belirterek, “Yoğun bakım yatak sayısı hali hazırda 34 yatağa çıkarılmış olup, tüm yoğun bakım ünitelerinin aktif hale getirilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Yeni hizmet binasına taşınılması ile birlikte 56 adet hasta başı monitör, 56 adet yoğun bakım yatağı, mevcut durumdaki 7 adet ventilatöre ek olarak 2 adet erişkin ventilatör ve 1 adet yeni doğan transport ventilatör alınmıştır. Ayrıca bu süreçte 11 adet erişkin ventilatörünün alımı yapılmış olup, cihazlar teslim aşamasında olup 3 adet yeni doğan ventilatör alımı da ihale aşamasındadır” diye konuştu.
TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
 Yeni hizmet binasında hastanenin cihaz ve diğer tüm eksiklerin giderilmesi için gerekli çalışmaların tüm hızıyla belirli bir plan dahilinde devam ettiğini kaydeden Müezzinoğlu, Emre Köprülü’ye göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür etti. CHP’li Köprülü, hastaların yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi adına atılan bu adımın sevindirici bir gelişme olduğunu vurgulayarak, tüm eksiklikler giderilene kadar takipçisi olacaklarını ifade etti.
 
Haber / Kübra AŞIK