Her Genç Bir Yaşlı Adayıdır

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü münasebeti ile Valilik internet sitesinden bir mesaj yayınladı.

GÜNDEM 2.10.2013 22:50:00 0
Her Genç Bir Yaşlı Adayıdır
KÖPRÜ GÖREVİ ÜSTLENİYORLAR
Yaşlılarımızın, milli ve manevi değerleri yaşatarak, bunların gelecek nesillere aktarılmasında köprü görevi üstlendiğini söyleyen Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, “Bizim en kıymetli hazinelerimiz yaşlılarımızdır. Bugünde, hayat tecrübeleri ve geçmişten günümüze tanıklık ettikleri değerler ile gençlerimize yol gösterici birer ışık olan yaşlılarımıza, ilgimiz artıyor. Beraberinde de onların gönüllerini alma fırsatını, yakalamış oluyoruz” diye konuştu.
 
ELLERİNDEN ÖPÜYORUM
İçerisinde yaşadığımız toplumumuzda, yaşlıları ‘bereket unsuru’ olarak gördüğünü ifade eden Vali Yerlikaya, “Her genç insan, aslında bir yaşlı adayıdır. Bizler hayatımızı, bu gerçeği unutmadan yaşamalıyız. Yaşlılarını, her daim el üstünde tutmuş bir millet olarak, yaşlılarımıza hak ettikleri; saygı ve sevgiyi göstermeli, yine onların, toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını; sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamalıyız. Bu bizlerin, öncelikli görevidir. 1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününde, bütün değerli büyüklerimin ‘Yaşlılar Günü’nü kutluyor, kendilerine huzur içerisinde; sağlıklı ve uzun ömürler diliyor, ellerinden öpüyorum“ dedi.
 
Haber / Menşure KARDEŞ