Satışlar Onaylandı

Veliköy Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, dün saat 10.00’da Belediye Başkanı Hanifi belindir başkanlığında gerçekleştirdi.

GÜNDEM 2.10.2013 00:36:00 0
 Satışlar Onaylandı
DERNEKLERE YARDIM İÇİN YETKİ VERİLDİ
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından başlayan toplantıda belediye başkanına yetki verilmesi konusu görüşüldü. Derneklere yardım yapılabilmesi için her yıl alınan bu kararın bu yıl da yinelenmesi gerektiğini belirten Başkan Hanifi Belindir, “Yasada yapılan değişiklik ile kamu yararına çalışan dernekler dışında diğer derneklere yardım yapılabilmesi için Çerkezköy Kaymakamlığı’ndan yazılı izin alınması gerekiyor” dedi. Yardımlarla ilgili belediye başkanına yetki verilmesi meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.
 
SATIŞ TALEBİNİ İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NA SUNACAĞIZ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Beylikçayır Bölgesi’ndeki belediye hissesi ve parsellerin satışı konusu görüşüldü. Beylikçayır Bölgesi’nde plan ve uygulama yaptıklarını söyleyen Belindir, konuyla ilgili tapu aşamasına gelindiğini belirterek, “Vatandaşlar tapularını almaya gelecek. Bu alanda belediye hisseleri de çıktı. Talep olması halinde bu hisselerin vatandaşa satılabilmesi için meclisten karar almamız gerekiyor. Bize gelen talepleri toplayarak satış talebini İçişleri Bakanlığı’na sunacağız” dedi. Alanda belediye hissesi ve parsellerin toplam 2 bin 390 metrekare olduğu belirtildi. Gündem maddesi meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.
 
TÜRKİYE’NİN EN KÜÇÜK OSB’Sİ
Toplantının dilek ve temenniler kısmında konuşan Hanifi Belindir, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Binasının yapımının devam ettiğini belirtti. Arsa satışlarının bakanlık izni dahilinde gerçekleştiğini söyleyen Belindir, “Satışlar onaylandı. Satışlar istediğimiz gibi olursa okulu önümüzdeki yıl eğitim öğretime açmak istiyoruz” dedi. Meydan projesinin yapımının da devam ettiğini söyleyen Belindir, “Hedefimiz Kurban Bayramına kadar çalışmaların tamamlanmasıdır. Yalıboyu Islah OSB’nin kuruluş aşaması da gerçekleşti. Belediye olarak sıkıntımız yok. OSB içindeki tüm alanlar ruhsata uygun hale getirildi. Artık ‘Islah’ kelimesinin de kaldırılması sürecine girildi. Yalıboyu OSB, Türkiye’nin en küçük OSB’si olacak” diye konuştu.
 
YOLLARI TOPARLAMAYA ÇALIŞACAĞIZ
Vatan Caddesi asfalt ihalesinin ne aşamada olduğunu soran MHP’li Meclis Üyesi Sedet Göral’a cevap veren Başkan Belindir, “Vatan Caddesi asfalt ihalesi için hazırlıklarımızı yaptık. Maddi boyutunu çözmeye çalışıyoruz. Onu çözersek ihaleye çıkacağız. Önümüzde 5-6 aylık bir süreç var. Yapabildiğimiz kadar yolları toparlamaya çalışacağız” diye konuştu. Veliköy’de eğitim öğretim veren okullarda öğretmen açığının olmadığını söyleyen Belindir, öğretmen değişikliklerinin çocuklar için iyi olmadığını ifade ederek, bunu da sık sık milli eğitim yetkililerine ilettiklerini sözlerine ekledi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ