SYV Bugüne Kadar Ne Yaptı?

Ülkemizde tarımın yeniden canlandırılması adına, Ergene Platformu çerçevesinde Dikey Tarım Aparatlarının yaygınlaştırılması bürokrasi engeline takıldı. Tekirdağ Valiliği tarafından her

GÜNDEM 2.10.2013 00:14:00 0
 SYV Bugüne Kadar Ne Yaptı?
Hak ve Eşitlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Muzaffer Adak, TSD Çerkezköy Şubesi önünde Dikey Tarım Aparatları konusunda basın açıklaması yaptı.
 
BÜROKRATİK ENGELLERE TAKILDIK
TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ile HEPAR Çerkezköy İlçe Başkanı Muzaffer Adak, ortaklaşa basın toplantısı düzenlediler. Ülkemizde tarımın her geçen gün kan kaybetmekte olduğu, bunun ulusal ekonomimiz üzerinde ağır tahribatlar meydana getirdiği belirtildi.  TSD Çerkezköy Şubesi Başkanı Çetinkaya, bu konuda Çerkezköy Sosyal Yardımlaşma Vakfına müracaat ettiklerini, ancak önlerine bürokratik engeller çıkarıldığını kaydetti. Çetinkaya, “Biz Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın beyanatı doğrultusunda Çerkezköy SYV Müdürlüğü’ne müracaat ettik. Ne var ki Dikey Tarım Aparatlarının verileceği kişilerin üzerinde ne ev, ne araba gibi kayıtlara rastlanmaması şartı ile karşılaştık. Bu şartlara uyan üye sayımız hakkında henüz net bir şey söyleyemiyoruz. Lakin bu şartlara haiz üye sayımızın olabileceğini zannetmiyorum. Bu da engelli kardeşlerimizin tarımla buluşturulamaması anlamına geliyor” diye konuştu.
 
TEMSİLCİMİZ BİLE YOK
SYV’de sakatları temsil edecek bir üyenin olmadığını da sözlerine ekleyen Çetinkaya, “Bizleri temsil edecek bir çalışanın olmadığı kurum, bizlerin menfaatlerini nasıl koruyabilir ki? Bugüne kadar SYV Çerkezköy Müdürlüğü’nün yaptığı bir şey olmadı ki, yapamadıkları üzerinde konuşalım. Valilik konu hakkında engel oluşturmazken, SYV engelli insanlarımızın önünde engel oluşturmayı maharet sayıyor. Bürokrasi minimize edilmeliyken, maalesef ki biz aşamayacağımız zorluklarla uğraşmak zorunda bırakılıyoruz. Elimizde bulunan tarım aparatlarına çilek ektik. Çok kısa zaman sonra Çerkezköy halkını derneğimizin önünde çilek yemeye davet ediyorum” dedi.
 
ET VE SAMAN İTHAL EDEN ÜLKEYİZ
HEPAR Çerkezköy İlçe Başkanı Muzaffer adak ise yaptığı konuşmada ülkenin her alanda olduğu gibi tarım konusunda da geriye götürüldüğünü iddia etti. Adak, “Dünyada kendine yeten yedi ülkeden biri iken, bu gün dışarıdan saman ve et ithal eder duruma düşürüldük. Engelli kardeşlerimiz, hem üretim hem de kendilerine bir uğraş olması bakımından müracaat ettikleri dikey tarım aparatlarına sahip olamayacaklarına üzüldüm. Bilmeyen insanlar için basit bir meşgale olarak algılansa da, bu aparatı NKÜ ye taşıdık. Bir metre kare alandan 3 yüz kilogram çilek elde edilebiliyor. Partimiz ülkemizde tarımın eski haline dönebilmesini politika haline getirdi. Politikacıların işi sadece siyaset olmamalıdır” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Asım YAVUZ