Suavi Kadına Şiddeti Eleştirdi: “Namus Mermiyle Temizlenmez”

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çerkezköy Şubesi önceki gün Amfi Tiyatro’da düzenlediği etkinlikte özgün müziğin önemli seslerinden Suavi’yi Çerkezköylülerle buluşturdu.

GÜNDEM 1.10.2013 02:20:00 0
Suavi Kadına Şiddeti Eleştirdi: “Namus Mermiyle Temizlenmez”
SUAVİ KONSERİ ÖNCESİ AMFİ’Yİ ISITTILAR
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından önceki akşam saat 19.00’da düzenlenen etkinlikte ilk olarak, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden ünlü sinema sanatçısı ve dizi oyuncusu Tuncel Kurtiz için saygı duruşunda bulunuldu. Suavi’den önce sahne alan Grup Praksis adlı müzik grubu, seslendirdikleri şarklılarla Amfi Tiyatro’yu dolduran sanatseverleri Suavi için hazır hale getirdi.
 
KENDİMİZİ GÜVENDE HİSSETMİYORUZ
Grup Praksis’in performansının ardından yaptığı konuşmada ülkenin son 10 yılda geldiği noktanın herkesi kaygılandırdığını belirten Pir Sultan Abdal Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Avukat Daimi Kaya, “Demokrasinin, insan haklarının, özgürlüğün, hukukun geriye gittiği, kutuplaşmanın arttığı bir ülkede adeta kendimizi güvende hissedemez duruma geldik. Bu duruma neden olan, hiçbir eleştiriye tahammül etmeyen, en küçük demokratik hakların kullanılmasından dahi rahatsız olan Ak Parti iktidarıdır” dedi.
 
ADALETLİ BİR BAŞKAN İSTİYORUZ
Başbakanının, kadınların ne kadar çocuk doğuracağına, nasıl doğuracaklarına, neyi içip neyi içmemesi gerektiğine karışan tek ülkenin Türkiye olduğunu belirten Kaya, “Dünyada en çok gazeteci ve öğrencinin tutuklu olduğu ülke de Türkiye’dir. Hükümet, yol, köprü ve inşaat yaparak ülkeyi ileri götürdüğünü düşünüyorsa yanılıyor. Bizler artık işçi sorunlarına değinen, fabrikaların toprakları ve dereleri kirletmesine müsaade etmeyen, ekonomik durumu kötü olan ailelerin çaresizliğine çare olan, sosyal alanlar yaratan, adaleti ve eşitliği ilke edinen bir belediye başkanı istiyoruz” dedi.
 
KADINA EL KALKMAZ
Daimi Kaya’nın konuşmasının ardından yüzlerce Çerkezköylünün sabırsızlıkla beklediği Suavi, sözleri Nazım Hikmet’e ait olan “Bu Memleket Bizim” şarkısı ile konserine başladı. Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Tuncel Kurtiz’i de rahmetle anan Suavi, en güzel şarkılarını Amfi’yi dolduran hayranları ile birlikte söyledi. Şarkı aralarında Çerkezköylülerle sohbet eden Suavi, kadınlara yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini de eleştirerek, kadına el kalkmaması gerektiğinin altını çizdi ve namusun mermiyle temizlenmeyeceğini kaydetti.
 
KİMSENİN ELİNİ ÖPMEYİN
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün sabah saatlerinde açıkladığı ‘demokrasi paketi’ hakkında da konuşan Suavi, “Azrail can dağıtmaz. Umudumuz demokrasi paketinin içinden adalet çıkmasıdır” diye konuştu. Sivas Katliamında hayatını kaybedenleri de anan Suavi, özgürlüğün önemine dikkat çekti. Konserine sahneye aldığı iki kız çocuğu ile birlikte devam eden Suavi, tüm çocuklara seslenerek, “Anneninizin, babanızın ve öğretmeninizin dışında kimsenin elini öpmeyin” dedi.
 
KATILIM YOĞUN OLDU
Suavi’nin konserde en çok beğenilen eserlerinden biri de 1993'te yaşanan Sivas Madımak katliamında hayatını kaybeden Aşık Nesimi'nin oğlu Mazlum Çimen’in, babası için yazdığı “Sen benden gittin gideli” türküsü oldu. Hayatını kaybeden tüm dostlarını yad eden Suavi, konserini gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdürdü. Pir Sultan Abdal Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından düzenlenen geceye Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Sami İkizler, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Metin Dönmez, Vahap Akay, Ensar Sivri, M. Zeki Gürcün, Subaykan Pandar, CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer’in eşi Dr. Kamil Yüceer, CHP Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Çerkezköy Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Avukat Daimi Kaya ve yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ