Çağlayan’dan Kültür Merkezi Müjdesi

AB Sınır Ötesi İşbirliği IPA programı kapsamında Bulgaristan Svilengrad ve Kırklareli Belediye Başkanlığı arasında yürütülen 'Arkadaşlar ve Komşular Arasında Sınır Tanımayan İç i?

GÜNDEM 1.10.2013 01:22:00 0
 Çağlayan’dan Kültür Merkezi Müjdesi
Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Karakaş Mahallesi'nde inşa edilecek kültür merkezi çalışmalarının 2015 yılında bitirileceğini söyledi.
 
2015’TE BİTİRİLECEK
27 Eylül 2013 Cuma günü saat 10.30'da Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen projenin basın toplantısında "Arkadaşlar ve Komşular Arasında Sınır Tanımayan İç içe Geçmiş Kültür" isimli proje ile bilgiler verilerek, yapılacak olan işler anlatıldı. Kente çok amaçlı kültür merkezi yapılacağını kaydeden Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Karakaş Mahallesi'nde inşa edilecek kültür merkezi çalışmalarının 2015 yılında bitirileceğini söyledi.
 
PROJENİN MALİYETİ 647 BİN 493,67 EURO
Projenin toplam bedelinin 647 bin 493.67 Euro olacağını belirten Başkan Çağlayan, "Kırklareli'ne yakışır çok amaçlı kültür merkezi yapılacak. Svilengrad Belediyesi’nin Lider; Kırklareli Belediyesi’nin Partner olarak yer aldığı proje, 26 Nisan tarihinde imzalandı. Kırklareli Belediye Başkanlığı’na tahsis edilen bütçe 252 bin 049.86 Euro olacak" diye konuştu. Çalışmaların 2015 yılında tamamlanacağını aktaran Çağlayan, "110 kişilik konferans salonu, 67 kişilik oturma grubu ve 50 kişilik kokteyl kısmından oluşan nikah salonu ve tamamlayıcı olarak gelin odası, nikah memuru odası ile birlikte Kırklareli halkının ihtiyacını karşılayacak kompleks bir evlendirme dairesi projelendirilmiştir" dedi.
 
İKİLİ İLİŞKİLER DAHA DA SAĞLAMLAŞACAK
3 kişilik bir heyet ile proje tanıtım toplantısına katılan Svilengrad Belediye Başkan Yardımcısı Maria Kostadınova, Kırklareli AB Bürosu oldukça deneyimli ve iyi çalışan bir ekip olduğunu, birlikte yapılacak olan proje sayesinde ikili ilişkilerin daha da sağlamlaşacağını belirtti. Ayrıca Kostadınova; Kırklareli'nde olmaktan ve önemli bir projenin ortağı olmaktan mutlu olduklarını ifade etti.
 
SINIRLARI OLMAYAN DANSLAR VE ŞARKILAR
Proje içerisinde gerçekleştirilecek faaliyetleri kısaca açıklayan AB Bürosu Proje Müdürü Emre Beji, "Her iki belediyenin iki kültür merkezinde tamir, yeniden yapılandırma ve inşaat işleri yapılacak. Svilengrad'da "Sınırları olmayan Danslar ve Şarkılar" uluslararası folklor festivali ile Kırklareli'de "Hasat ve Bereket Festivali"ni zenginleştirmek, geliştirmek ve tanıtmak amacı ile çeşitli etkinlikler düzenlenecektir. Kırklareli'nde Bulgar kültür günleri organizasyonu ve Svilengrad'da Türk kültür günleri organizasyonu düzenlenecektir. Svilengrad-Kırklareli sınır ötesi bölgede; ilginç yerel halkın, folkloru, gelenekleri ve el sanatlarıyla ilgili bilgi ve fotoğraflar içeren bir "Kültür Kılavuzu" yayınlama çalışması yapılacak olup, Avrupa'da uluslararası festivallerde yerel folklor gruplarının katılımıyla yurt dışında yerel kültür ve folklore teşvik edilecektir" diye konuştu. Projenin ana hedefinin Svilengrad – Kırklareli sınır bölgesinde kültürel hayatın korunmasını destekleyeceğini, geliştireceğini ve zenginleştireceğini söyleyen Emre Beji: "2 yıl sürecek olan projede Kırklareli kültürü Bulgaristan'ın Svilengrad şehrinde tanıtılacak olup ayrıca Kırklareli'mizin senelerce eksikliğini hissettiği bir Kültür Merkezine sahip olacaktır" dedi.
 
3 ADET ATÖLYE OLACAKTIR
Kültür merkezi içinde yapılacak olan tadilat ve inşaat işleri ile ilgili bilgiler veren Belediye Mimarı Çağrı Şaylan, "Yaklaşık olarak 800 metrekare kapalı alanda planlanan bu Kültür Merkezi Kompleksinin inşaat maliyetinin yaklaşık 184 bin Euro olması beklenmektedir. Ayrıca bu temel fonksiyonlara ek olarak Resim, Fotoğraf ve Dans gibi sanatsal faaliyetlerin gerçekleştirilebileceği 3 adet atölye olacaktır" dedi.
 
Haber / Gökhan TEKER