Gemi Karaya Oturdu

Şarköy’de kum kosteri olarak bilinen yaklaşık 50 metre uzunluğundaki gemi, arıza yapınca karaya oturdu. Personel gemiyi halatlarla ağaca bağlarken, gemiyi gören ve şaşkına dönenler hatıra fotoğrafı Ã

GÜNDEM 29.09.2013 21:23:00 0
 Gemi Karaya Oturdu
3 METRE KARAYA ÇIKTI
Balıkesir'in Bandırma Limanı'ndan kalkan ve üzerinde haciz kararı olduğu için gemi personeli tarafından limandan uzaklaştırıldığı iddia edilen 'Hantallar' isimli kum kosteri, Marmara Denizi'nde motor arızası yapınca sürüklenerek paraşütçülerin uçuş güzergahı olarak bilinen Uçmakdere Mevkii'nde karaya oturdu. Gemi, personel tarafından halatlarla ağaçlara bağlanırken, Uçmakdere'de paraşütle uçuş yapan Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü Başkanı Kadir Aksoy ise gemiyi havadan görüntüledi. 3 metre karaya çıkan gemiyi gören çok sayıda kişi gemiyi inceledi ve başında hatıra fotoğrafı çektirdi. Gemi arızası bulunduğu yerde tamir edilemeyence limana çekilmesi kararlaştırıldı.
 
UZAKLAŞTIRILMAK İSTENDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ
Geminin Cuma günü karaya oturduğunu belirten Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney, "Gemi arıza yaptığı için sürüklenerek karaya oturmuş. Yaralanan yok. Yapılan incelemede gemi üzerinde 16 icra kararı olduğunu saptadık. Gemiyi bu yüzden Bandırma Limanı'ndan uzaklaştırılmak istendiğini düşünüyoruz. Tekirdağ Liman Başkanlığı konuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor" ifadelerini kullandı.
 
Haber / Emine LALE