Tekin, “Bedel Ödemeye Hazırız”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin dün Kırklareli İl Başkanlığı’na yaptığı ziyarette Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. Tekin, 'Bedel ödenecekse, başta sa

GÜNDEM 27.09.2013 22:21:00 0
 Tekin, “Bedel Ödemeye Hazırız”
ÇİFTÇİ MİTİNGİ GÖRÜŞÜLDÜ
CHP Genel Başkan yardımcıları Gürsel Tekin, Faik Öztrak ve Yakup Akkaya, partilerinin Kırklareli İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Basına kapalı olarak yapılan toplantıda 28 Eylül Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla yapılacak "Çiftçi Mitingi"nin görüşüldüğü öğrenildi. Tekin, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Lüleburgaz'da yapılacak olan mitingde sadece çiftçinin sorunlarını değil, aynı zamanda Türkiye'nin geleceğiyle ilgili sorunların da konuşulacağını söyledi. Tüm vatandaşları mitinge davet eden Tekin, “Bu gidişattan ben de rahatsızım diyen her vatandaşımız miting alanında olmalı. Sesimizi ancak böyle yükseltebiliriz” dedi.
 
SENDİKALAR SUSTURULDU
“Her gün baktığınız ağacın ne kadar büyüdüğünü fark edemezsiniz” diyen CHP’li Gürsel Tekin, Ak Parti iktidarının son 3-4 yılda ne kadar tehlikeli bir boyuta geldiğinin satır aralarında görülemeyebileceğini belirtti. Sivil toplum örgütlerinin sindirildiğini kaydeden Tekin, “Sendikalar susturuldu. Gazeteler, televizyonlar hapsedildi. Şu anda gazeteleri açtığınızda bir kaç gazete hariç, bütün gazeteler tek merkezden çıkmış gibidir. 12 Eylül döneminde bile bu kadar kontrol altına alınabilmiş değildir" açıklamalarında bulundu.
 
AVRUPA'DA YOLSUZLUKTA BİRİNCİ, DÜNYADA İKİNCİYİZ
‘Bilim yuvaları’ olarak nitelendirilen üniversitelerin susturulduğunu savunan Tekin, "Başbakan herkesi sindirebilir. Başbakan herkesi korkutabilir. Biz kefen de giymeyiz, bedel ödenecekse, başta sayın genel başkanımız ve buradaki arkadaşlarımızın tamamı demokrasi için, özgürlük için bedel ödemeye hazırız. Bizi asla korkutamazsın Başbakan. Avrupa'da yolsuzlukta birinci, dünyada ikinciyiz. Ne kadar olumsuzluklar varsa neredeyse dünya birincisiyiz. Bu kabul edilebilir bir şey değil" ifadelerini kullandı.
 
DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ DEĞİL, AKP'LEŞME PAKETİ
 Hükümeti eleştirerek, demokratikleşme paketine de değinen Tekin, "Önümüzde ki günlerde Başbakan, sözde demokratikleşme paketini açacak. O bir demokratikleşme paketi değil, AKP'leşme paketidir. Muhalif olabilecek odalar, sendikalar ne varsa susturuldu, sindirildi. Ana muhalefet ya da parlamentoda görev yapan arkadaşlarımızın bilimsellikle ilgisi olmayan dünyada bilimden uzak bir 4+4+4 Eğitim Sistemi'ne demokratik tepkilerini gösterdikleri için 30 milletvekili arkadaşımıza dava açılmış. 30 tane değil bütün CHP'lilere de dava açın, bu bize vız gelir" dedi.
 
BU BİR AKIL TUTULMASIDIR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olarak vatandaşları tahrik ettiğini ileri süren Tekin, “Toplumsal dokunun bozulmaya, insanların ötekileştirilmeye çalışıldığını savundu. Başbakan Erdoğan'ın sözlerinin partisinin hukukçuları tarafından incelendiğini anlatan Tekin, "Her insan yanlış cümleler kullanabilir. Sayın Başbakanın kullandığı cümleler herhangi  bir gelişmiş ülkede kullanılsa Başbakanı tutuklarlar. Ruh hali yerinde değildir diye dava açarlar, ya da tutuklarlar. Balkona çıkacaksın (76 milyonun güvencesiyim) diyeceksin, sonra çıkacaksın kendi partililerine, yakıp yıkanların karşısında (pısırık durmayacaksınız) diyeceksiniz. Bu bir akıl tutulmasıdır. Devleti yöneten bir Başbakanın bu kelimeleri kullanması hepimizi ürpertiyor ve korkutuyor. Bir kere yakıp, yıkma diye bir şey yok. Yakıp, yıkma varsa devletin kurumları var, gerekeni yapacak. Sen devletin kurumlarını bypass ediyorsun. Bu çok tehlikeli” diye konuştu.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ