Hem Ziyaret Hem Ticaret

Türkiye Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulunarak Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mehmet Eren ile görüştü. Başkonsolos Tuğrul

GÜNDEM 27.09.2013 21:49:00 0
 Hem Ziyaret Hem Ticaret
TECRÜBELERİMİZİ PAYLAŞMAK İSTİYORUZ
Görev bölgesi çerçevesi içerisindeki bir Ticaret ve Sanayi Odası ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nı kardeş şehir yaparak iki bölge işadamlarının işbirliğini arttırmak istediklerini de sözlerine ekleyen Başkonsolos Biltekin, “Yunanistan'da yaşanan ekonomik krizden sonra yeni yapılanma da ciddi iş yapan işadamları daha ön plana çıktı. Bu işadamları ile Edirneli işadamlarımızın işbirliğine girerek ticaret yapmalarını isteriz. Bu konuda Selanik Başkonsolosluğu olarak her türlü desteğe hazırız” dedi. Selanik Başkonsolosluğu'nda Ticaret Ateşesi de olduğunu ifade eden Başkonsolos Biltekin, “Selanik Başkonsolosluğu'nda iki yıldır görev yapıyorum. Bu süre zarfında Ticaret Ateşemiz ile birlikte edindiğimiz tecrübeleri ve bilgileri sizlerle paylaşmak istiyoruz” dedi.
 
EDİRNELİ İŞADAMLARI İÇİN BÜYÜK ŞANS
ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkonsolos Biltekin'in Edirneli işadamları için büyük şans olduğunu söyledi. Selanik pazarının Edirne ve bölgemiz için önemli pazar olduğunu ifade eden Zıpkınkurt, “Selanik bölgesinde bulunan fırsat sektörleri belirlemek ve onlara ulaşmak için sizlerin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak isteriz” dedi. Zıpkıkkurt, Edirne Ticaret ev Sanayi Odası Yönetimi olarak çalışmalara başladıklarını, işadamlarımıza karşılıklı olarak işbirliği ve yatırım imkanlarını yaratmak için önümüzdeki dönem içerisinde karşılıklı olarak belirlenecek olan bir tarihte, Edirneli işadamları ile Selanik şehrine işbirliği ziyareti gerçekleştirebileceklerini ifade etti.
 
Haber / Kübra AŞIK