Köylüler Yolsuz Kaldı

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Malkara Izgar Köyü’nde, yapılan yol çalışmalarıyla ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanÄ?

GÜNDEM 26.09.2013 21:23:00 0
Köylüler Yolsuz Kaldı
IZGAR KÖYÜ YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Malkara Izgar Köyü’nde, yapılan yol çalışmasının köy sakinlerini perişan ettiğini öne süren CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, “Malkara -Keşan yolunda yapılan duble yol çalışmaları sonucu yolun yükselmesi sebebiyle, Izgar Köyü yolu ulaşıma kapandı. Yolsuz kalan köylüler mağdur oldu. Karayolundaki çalışmaların kendilerine sorulmadan ve dikkate alınmadan yapılmasından yakınan köylüler evlerine gidememekten ve köye girememekten dolayı tepki gösterdi. Yol kenarındaki evlerine trilyonlar harcadıklarını söyleyen köylüler, defalarca yetkililerden yardım istediklerini ancak bu mağduriyetlerinin şimdiye kadar giderilmediğini belirttiler” diye konuştu.
 
MAĞDURİYETİ GİDERMEK İÇİN GİRİŞİMDE BULUNACAK MISINIZ?
Emre Köprülü Malkara Izgar Köyü sakinlerinin yaşadığı bu mağduriyetten dolayı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğu önergeyle, “Malkara’da Keşan-Malkara yolunun yapılan duble yol çalışmaları sonucu, Izgar Köylüleri büyük sıkıntılar içinde satın aldıkları evlerine giremediklerini ve köy yollarının kapandığını belirtmelerine rağmen şimdiye kadar bu mağduriyetlerini gidermek adına hiçbir adım atılmamasının nedeni nedir? Izgar köylülerinin yaşadıkları sıkıntıları düzeltmek adına herhangi bir girişimde bulunacak mısınız?” sorularının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından cevaplanmasını istedi.
 
Haber / Emine LALE