Son Başvuru Tarihi 30 Eylül

İpsala Meslek Yüksek Okulu Laboratuar Teknolojisi Programı’na YGS2 ile barajı geçen tüm mezunlar, 30 Eylül Pazartesi günü internet üzerinden saat 00.00’a kadar başvuru yapabilecek. Keşan TSO Yönetim Kurulu B

GÜNDEM 26.09.2013 20:02:00 0
 Son Başvuru Tarihi 30 Eylül
Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO) Yöneticileri, 25 Eylül Çarşamba günü İpsala Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hayati Arda ve öğretim görevlilerini ziyaret etti.
 
ELEMAN İHTİYACI VAR
Ziyarete Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Selahaddin Uyulgan ve Ahmet Koru ile Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Pirinççi katıldı. Okul Müdürü Hayati Arda ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  bu yıl açılan Laboratuar Teknolojisi Programı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tarım sektöründe, tarım ürünleri ve bu ürünlerin yetiştiriciliği sırasında karşılaşılan sorunların giderilmesi konularında bilgi sahibi olan elemanlara ihtiyaç olduğunu belirten Hayati Arda, amacımız Laboratuar Teknolojisi programımızda öğrencilere Tarımsal laboratuar teknikleri öğretmek, analizlerde kullanılacak alet ve cihazları tanıtmak ve laboratuarda çalışma becerisini kazandırmaktır” dedi.
 
TEKNİKER OLARAK ÇALIŞABİLECEKLER
Laboratuar Teknolojisi Programı’ndan mezun olan öğrencilerin rahatlıkla iş bulabileceğini ifade eden Mustafa Helvacıoğlu ise “Programdan mezun olan öğrencilerimiz Tarım, Orman ve Gıda Bakanlığı, Gıda Kalite Kontrol Müdürlükleri, Toprak Mahsulleri Ofisi, Gümrük Müsteşarlığı , Çevre ve Orman Müdürlüklerinin ilgili birimleri ile üniversitelerin ilgili laboratuarlarında, Laboratuar Teknikeri olarak çalışabilmektedirler. Mezunlar ayrıca özel sektörde de ilgili laboratuarlarda rahatlıkla iş bulabilirler” dedi.
 
SAYISAL PUANLA ÖĞRENCİ ALINIYOR
Okul Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İpek Atılgan Helvacıoğlu ise yaptığı açıklamada, mezunların kazandıkları diploma ve unvanın “Ön lisans mezunu Laboratuar Teknikeri” olduğunu dile belirterek, “Programa başvurabilenler, Anadolu Meslek, Meslek Liseleri Kimya Meslek Liseleri, Çok Programlı Liselerin Kimya Bölümü öğrencileri sınavsız geçiş tercihiyle gelebilecek. Düz liselerin öğrencileri de ÖSYM nin yaptığı YGS 2 sınavıyla bu programa girilebilir. Puan türü ve kontenjan konusunda ise programın derslerinin fen ve matematik alt yapılı olması nedeniyle sayısal puanla öğrenci alınmaktadır. Laboratuar Teknolojisi programı kuruluşundan bu tarafa Y.Ö.K tarafından verilen örgün ve II. Öğretim kontenjanlarını tamamen doldurmaktadır” dedi. Oda yöneticileri konuşmaların ardından, Keşan TSO tarafından İpsala Meslek Yüksek Okulu’na teşrif edilen “Biyoloji ve Kimya Laboratuarı”nı gezerek bilgi aldılar.
 
Haber / Ragıp KARDEŞ