Atatürk Köşkü'ne Ziyaretçi Akını

Türkiye'nin ilk şeker fabrikalarından Alpullu Şeker Fabrikasındaki Atatürk Köşkü'nü her yıl çok sayıda kişi ziyaret ediyor. Fabrika Müdürü Fikri Cömert, köşkü haftada yaklaşık 100 kiş

GÜNDEM 26.09.2013 10:02:00 0
Atatürk Köşkü
EŞYALAR 83 YILDIR KORUNUYOR
Mustafa Kemal Atatürk'ün, 20 Aralık 1930'da ziyaret ettiği Alpullu Şeker Fabrikası’nda konakladığı bina ve Atatürk'ün kullandığı eşyalar 83 yıldır korunuyor. Atatürk Köşkü'ne gelen vatandaşlar, yaklaşık 100 yıllık iki çınar ağacının gölgesinden geçerek köşkü ziyaret ediyor. Atatürk Köşkü içerisinde Mustafa Kemal Atatürk'ün imzaladığı anı defteri, yatak odası, kullandığı tabak, kaşık, çatal, bıçak ve dinlediği radyo gibi birçok eşya ile fotoğrafları bulunuyor.
 
HAFTADA 100 KİŞİ ZİYARET EDİYOR
Köşkün şeker fabrikası arazisi içinde yer aldığını söyleyen Şeker Fabrikası Müdürü Fikri Cömert, köşkün ve içindeki eşyaların itinayla korunduğunu belirtti. Cömert, "Köşkü haftada yaklaşık 100 kişi ziyaret ediyor. Herkesi ziyarete bekliyoruz. Atatürk'ün kaldığı odada 2 yatak, masa ve ahşap koltuklar ile telefon makinesi var. Bazıları da randevu alarak geliyor. Randevuyu genelde üst kademedeki insanlar alıyor" diye konuştu.
 
ATA’NIN SÖZLERİ KÖŞK DUVARLARINI SÜSLÜYOR
Atatürk'ün ziyaretinde, fabrika ile ilgili anı defterine yazdığı sözler de köşkün duvarını süslüyor. Anı defterinde Atatürk, şu düşüncelerini dile getirmiş: "Alpullu Şeker Fabrikasını gezdim. Gördüğüm vaziyetten çok memnun kaldım. Müessesenin daha tevsii etmesini ve şimdiye kadar olduğundan fazla muvaffak olmasını dilerim. Memleketimizin her müsait mıntıkasında şeker fabrikalarının çoğalması ve bu suretle memleketin şeker ihtiyacının temini mühim hedeflerimiz arasında tanınmalıdır."
 
Haber / Kübra AŞIK