Kurban Hizmetleri Komisyonu Toplandı

Çerkezköy Kurban Hizmetleri Komisyonu, Kaymakam Metin Kubilay başkanlığında “Kurban kesmek isteyen vatandaşların dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun bir şekilde kurbanları

GÜNDEM 25.09.2013 21:38:00 0
Kurban Hizmetleri Komisyonu Toplandı
HAYVAN HAREKETLERİ İÇİN ÖZEL EKİPLER OLUŞTURULACAK
Çerkezköy Kurban Hizmetleri Komisyonu’nda, 15 Ekim’de idrak edilecek olan Kurban Bayramı çerçevesinde, kurbanlık hayvan hareketleri kontrollerinin Çerkezköy ve Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince oluşturulacak ekipler tarafından yapılacağı belirtildi. Hayvan Satış Yeri olarak belirlenen Pınarça Köyü Yolu üzeri Narin Caddesi’ndeki alan dışında kurban satışı yapılmasına izin verilmeyecek. Komisyonun aldığı karara göre bölge halkı kurbanlarını “Çerkezköy Belediyesi Mezbahanesi, Kapalı Pazaryeri içerisindeki balık satış yeri, kapalı oto yıkama ve yağlama yerleri, dernek başkanları tarafından dilekçe ile müracaat edilen Çerkezköy Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetlere Yardım Dernek Yurdu, Çerkezköy Mimar Sinan Eğitim ve Kültür Hizmetlerine Yardım Dernek Yurdu, Çerkezköy Veliköy Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Dernek Yurdu, Veliköy Mimar Sinan Mahallesi Eğitim ve Kültür Hizmetlerine Yardım Dernek Yurdu, Kızılpınar Eğitim Çağındaki Talebelere Yardım Dernek Yurdu” olarak belirlenen kesim yerlerinde kesebilecek. 
 
UMUMA AÇIK YERLERDE KURBAN KESİMİ YAPILMAYACAK
Kurban Bayramı süresince hijyen konusundaki gerekli tedbirleri belediye başkanlığı alacak. Kontroller ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri tarafından gerçekleştirilecek. Hayvan Satış Yerleri’nin güvenlik, temizlik ve sağlık şartlarının yerine getirilmesi kaydıyla satışlara müsaade edilecek. Kendi bahçesi veya özel mülkünde kurbanlarını kendi imkânları ile kesmek isteyenlere hayvana eziyet vermeden kesmeleri ve çevre sağlığına riayet etmek şartıyla izin verilecek. Park, meydan gibi umuma açık yerlerde kurban kesimi yapılmayacak.
 
KESİM ÜCRETLERİ BELİRLENDİ
Kurban kesim ücreti ise küçükbaş hayvanlar için 30 TL, büyükbaş hayvanlar için 150 TL olarak belirlendi. Çerkezköy Belediyesi Mezbahanesi’nde geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da kesim ücretsiz olacak. Komisyon tarafından belirlenen yerlerde kesilecek sığır cinsi hayvanlarla, koyun ve keçi türü hayvanlara ait kulak küpeleri ve pasaportları İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gözetiminde muhtarlar ve belediye görevlileri tarafından imha edilecek. Gebe, küpesiz, iki yaşını doldurmamış büyükbaş, bir yaşını doldurmamış küçükbaş ve sağlık izni olmayan hayvanlar kesilmeyecek. Kaymakam Metin Kubilay Başkanlığında yapılan toplantıya Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, İlçe Sağlık Müdürlüğü Temsilcisi Güler Uluçay, Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Yalçın Memiş, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak katıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ