Sanayicilere İşverenin Sorumlulukları Anlatıldı

Yaklaşık 150 kişinin katıldığı ‘İş Güvenliği ve Uygulamaları Semineri’nde iş güvenliği ve uygulamaları noktasında çalışanların ve işverenlerin sorumlulukları hakkında bilgi ve

GÜNDEM 25.09.2013 21:08:00 0
Sanayicilere İşverenin Sorumlulukları Anlatıldı
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 7’nci Meslek Komitesi, önceki gün saat 15.00’da oda üyesi sanayicilere yönelik ‘İş Güvenliği ve Uygulamaları Semineri’ düzenledi.
 
SUNUMLAR YAPILDI
ÇTSO Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere sanayiciler yoğun ilgi gösterdi. Seminere konuşmacı olarak İş Güvenliği Uzmanı Şafak Utaş katıldı. Konuşmasına çalışanların ve işverenlerin sorumluluklarından bahsederek başlayan Utaş, 6331 sayılı İş Güvenliği Kanunu hakkında da sanayicilere bilgi verdi. İş Güvenliği Uzmanı Şafak Utaş’ın sunumun ardından Arçelik A.Ş.’den İş Sağlığı ve Güvenliği Yöneticisi Bülent Gök ve İş Güvenliği Uzmanı Adem Özer katılımcılara ‘İşe giriş sürecinde İSG uygulamaları, Alt işveren/Taşeron çalıştırmada İSG süreci ve İş kazası sonrası süreçler’ hakkında bilgi verdi. Arçelik firmasının sunumunun ardından B/S/H A.Ş.’den İş Güvenliği Alan Yöneticisi Necmi Türker, katılımcılara yaptığı sunumda “Risk değerlendirmesi ve örnek uygulamalar, Makine emniyeti ve otomasyonda emniyet çözümleri, Makine kabulleri ve CE gereksinimleri ve Bakımcılar için İSG uygulamaları (Kilitle-Etiketle)” konularını anlattı.

WEB SİTESİNDEN ULAŞILABİLECEK
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, seminer sonrası yaptığı açıklamada, 6331 sayılı İş Güvenliği Kanunu ile ilgili sunuma ve Arçelik A.Ş. ile B/S/H A.Ş. tarafından yapılan sunumlara ulaşmak isteyenlerin, ÇTSO’nun resmi web sitesi www.cerkezkoytso.org.tr’den sunumlara kolayca erişebileceklerini belirtti.

Haber / Emine LALE