Mandalı Gözdağı Verdi

Ak Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı’nın çiçeği burnunda yönetimi ilk ziyaretlerini İlçe Kaymakamlığı’na ve Belediye Başkanlığı’na yaptı. Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu

GÜNDEM 25.09.2013 09:17:00 0
Mandalı Gözdağı Verdi
Geçtiğimiz günlerde Ali Osman Orhan başkanlığında oluşturulan Ak Parti Kapaklı İlçe Yönetimi, İl Koordinatörü Mehmet Ömeroğlu ile birlikte ilk ziyaretlerini İlçe Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya yaptı.
 
ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ
Ak Parti İl Başkanlığı’nın kriterleri doğrultusunda yeni oluşturulan Ak Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı dün saat 11.00’da Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu’yu makamında ziyaret etti. Kaymakam Kuzulu ile daha önce görüştüğünü belirten Başkan Orhan, “Kaymakamımız göreve başladığında yer tahsisi konusunda sıkıntılar yaşamıştık. Gönül isterdi ki kaymakamımız kendi binasında göreve başlayabilseydi. Tabii ki yeni ilçe oluşumuz nedeni ile buna imkân bulamadık. Bundan sonraki aşamalarda ilçe oluşumu hususlarında birlikte hareket edeceğiz. Biz üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız” dedi.
 
300 YATAKLI BİR HASTANEYE İHTİYACIMIZ VAR
Kapaklının ilçe olmasıyla birlikte yapılanmadaki önceliğinin sağlık alanında hizmet olduğunu sözlerine ekleyen Orhan, “Halkın sağlık ihtiyacına cevap verebilmek için acil olarak bir devlet hastanesine ihtiyacımız var. Artık bu konunun gündemde olması gerekiyor. İlerleyen zamanda Sağlık Bakanımıza bu talebimizi ileteceğiz. Kapaklı’da en az 300 yataklı bir hastane kurulması için birlikte hareket etmemiz gerekiyor. İl Koordinatörümüzün de burada bulunması, hastane konusundaki talebimizin yetkili mercilere ulaştırılması bakımından önemlidir. Seçimlerin arifesinde hastane sözünü alırsak, bu Kapaklı için çok önemli bir gelişme olacaktır” ifadelerini kullandı.
 
GÜZEL BİR İLÇE OLACAK
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, “Henüz kuruluş aşamasında olan Kapaklı, bu süreç tamamlandığında çok güzel bir ilçe konumuna taşınmış olacak. Potansiyeli olan, gelişmeye açık ve her türlü imkâna ulaşmak açısından avantajları bulunan genç bir ilçeyiz. Kapaklı’nın idari yapısını tamamlayabilmesi için destek ve yatırımlara ihtiyacımız var. Ben Kapaklı’nın her geçen gün çok daha güzel, yaşanabilir ve modern bir kent görünümüne kavuşacağına inanıyorum” dedi.
 
KAPAKLI AKP İLE BULUŞMALI
Ak Parti heyetinin bir sonraki durağı ise Kapaklı Belediye Başkanlığı oldu. Başkan İrfan Mandalı tarafından karşılanan partililer, yerel seçimler ve Kapaklı’nın ilçe oluşum sürecine dair değerlendirmelerde bulundu. Kapaklı’da yerel anlamda hizmet alınabilmesi için Kapaklı Belediyesi’nin Ak Partili bir yönetim tarafından idare edilmesinin önemine dikkat çeken Ak Parti İlçe Başkanı Orhan, “Ankara’da Kapaklı’ya dair işlerin ivedilikle yürütülmesi bakımından yerel yönetime Ak Parti’nin getirilmesinin önemli olduğuna inanıyorum.  Yatırımların buraya çekilmesi gerekiyor. Belediyenin başka bir parti tarafından alınacak olması hizmetlerin kesileceği manasında algılanmamalıdır. Hizmetlerin daha çabuk alınabilmesi için yerel yönetimin Ak Parti tarafından kazanılmasının önemi herkesçe bilinmektedir” diye konuştu.
 
HAYALİMİZ GERÇEK OLDU
Devletten alınması gereken hizmetlerin takip edilmesi durumunda hizmet alımında aksaklığın olmayacağına dikkat çeken Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Kapaklı’nın ilçe olmasıyla bir hayalimiz gerçekleşti. Şimdi yerel yönetim birimleri, Milletvekillerimiz, idari yapı ve sorumluluk üstlenmiş olan herkes Kapaklı için çalışmak zorundadır” dedi. Partilerin ülkeye hizmet sunması için kurulmuş olduğunu kaydeden Mandalı, “Biz kimseye bağımlı değiliz. Ak Parti de bir ihtiyaç nedeniyle kurulmuş partidir. Ak Parti gibi CHP ve MHP de bizim partilerimizdir. Partimizin menfaatini gözetirken insanları ayrıştırmamaya, ötekileştirmemeye dikkat etmeliyiz. Hoşgörü ortamında birbirimizi kucaklamak zorundayız. Bunun aksini yaptığımızda Suriye ve Mısır’dan hiçbir farkımız kalmaz. Türkiye Cumhuriyeti'nde siyasi partilerinin kardeşlik unsurları içinde siyaset yapması gerekir” dedi. 
 
HALK İSTERSE ADAY OLURUM
AK Parti’nin ülke genelindeki oy potansiyelinin yüzde 50’nin üstünde olduğunu söyleyen Mandalı, “DSP’nin ülke genelindeki oy potansiyeli ise yüzde 1 civarındadır. Fakat buna rağmen ben son seçimlerde oyların yüzde 40’ından fazlasını aldım. Bu demek oluyor ki halkımız yerel seçimlerde parti gözetmiyor” dedi. Teknolojinin günün her ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte olduğunu sözlerine ekleyen Mandalı, “Seçimlere yakın bir zamanda kamuoyu üzerinde bir anket yapmayı planlıyorum. Şayet insanımız beni tasvip ederse adaylığımı açıklarım. Aksi taktirde açıklamam. Benim oy potansiyelim belli. Kapaklı Halkı beni tekrar başkanlık koltuğunda görmek istiyorsa bunu anketlere de yansıtır” diye konuştu.
 
Haber / Asım YAVUZ