Kalkınma Kurulu’nda “Altıntel” Dönemi

Trakya Kalkınma Ajansı’nın danışma organı olarak görev yapan Ajans Kalkınma Kurulu, 2013 Yılı ilk toplantısını dün Edirne’de gerçekleştirdi. Saat 10.00 itibariyle saygı duruşunda bulunulması

GÜNDEM 24.09.2013 21:30:00 0
Kalkınma Kurulu’nda “Altıntel” Dönemi
2013 YILININ İLK KALKINMA KURULU EDİRNE’DE TOPLANDI
Toplantı TRAKYAKA Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün’ün açılış konuşması ile başladı. Kalkınma Kurulu’nun Trakya Bölgesi’nin kalkınma stratejilerinin belirlenmesinde önemli bir misyonu olduğunu hatırlatan Üstün, Ajans faaliyetlerinin bölge aktörleri tarafından yönlendirilmesi için üyelerin katılımcılığının önemine dikkat çekti.
 
DANIŞMA ORGANI NİTELİĞİNDE
Kalkınma Kurulu bünyesinde barındırdığı birbirinden değerli 100 üyesi ile bu yapının danışma organı niteliğinde olduğunu söyleyen Gökay Üstün, “Bu kurulun üyesi olan kurum ve kuruluşlar bünyelerinde barındırdıkları birikimi burada ne kadar paylaşma, tartışma fırsatı bulurlarsa katılımcılığa ve Trakya’nın kalkınmasına o kadar katkıları olacaktır. Son günlerde bu kurulun etkinliği ülkemizin her köşesinde sorgulanır hale geldi. Böylesine değerli bir kurulun yılda sadece iki defa toplanıp sonuca etki edecek kararlara alamaması oldukça düşündürücüdür. Bu sıkıntıları ve yakınmaları göz önünde bulunduran hükümetimiz pek yakında bu konuda yeni düzenlemeler yapacaktır. Bugün seçim gündemiyle toplanan Kalkınma Kurulu’na ve seçilecek yeni yönetime çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
 ULAŞILAMAYACAK BİR HEDEF DEĞİL
Kalkınma Bakanı uzmanlarından Nuri Barış Tartıcı ise Kalkınma Ajansları genelinde ve Kalkınma Kurulu özelinde bazı düzenlemelerin ve yeniliklerin yapılacağını vurguladı. Daha sonra Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu adına Başkan ve Edirne Valisi olan Hasan Duruer konuştu. Ülkenin 2023’te dünyadaki ilk 10 büyük ekonomi arasına gireceğini söyleyen Duruer , “2 trilyon doları aşan bir milli gelirimiz olsun istiyoruz. Bu hedef ulaşılamayacak bir hedef değil. Trakya olarak bu hedefe ulaşma konusunda katkılarımızı yapacağız. Yerel düzeyde bu katılımcılığı, şeffaflığı, hesap verilebilirliği sağlayabilmenin mekanizması bugün için Kalkınma Ajansları ile oluşturulmuştur. Kalkınma Kurulu da bu yapının en önemli parçasıdır” diye konuştu.
 
OYLARIN YÜZDE 62’SİNİ ALDI
 Toplantıda daha sonra geçici bir divan kurulu oluşturuldu ve divan kurulu üyelerinin seçimine geçildi. İki turda yapılan oylama sonucunda 81 katılımcının yüzde 41’inin oylarını alan Fehmi Altayoğlu ve 81 katılımcının oylarının yüzde 55’ini alan Ercan İhtiyar asıl katip üyeliklere seçilirken, yedek üyeliklere Özay Cebeci ve Mehmet Altaş seçildi. Günün en önemli seçimi olan Kalkınma Kurulu Başkanlığına Turhan Altınel, Serdar Manga ve Recep Erol aday oldu. İki turda yapılan oylamanın ilk turunda toplam oyların yüzde 62’sini alan Turhan Altıntel ve yüzde 27’sini alan Recep Erol ikinci tura kaldı. İkinci turda kullanılan oyların sonucunda Trakya Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanlığı’na oyların yüzde 62’sini alan Turhan Altıntel seçildi.
 
Haber / Emine LALE