Bütün Esnaflar Kardeştir

23-28 Eylül Ahilik Haftası münasebeti ile Valilik internet sitesinden bir mesaj yayımlayan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Anadolu coğrafyasında, bin yıldır yaşayan Türk Milleti’nin köklü geleneklerinden biri ola

GÜNDEM 24.09.2013 12:24:00 0
Bütün Esnaflar Kardeştir
BÜTÜN ESNAFLAR BİRBİRİNİN KARDEŞİDİR
Ahiliğin sanat, ticaret ve diğer mesleki alanlarda dayanışmaya dayalı güzel ahlakı, yardımlaşmayı, sevgi, saygı ve hoşgörüyü öne çıkardığını ifade eden Vali Ali Yerlikaya, “Herkesin kendi sanatında yükselmesini ve gelişmesini hedefler. Dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin herkese eşit davranmayı öğütler. Yoksulu ve kimsesizi korur. Ahi demek kardeş demektir. Bütün esnaflar birbirinin kardeşidir. Kardeşlik; paylaşmadır, yardımlaşmadır” ifadelerini kullandı.
 
BU ÖZEL MİRASA SAHİP ÇIKILMALI
Ahilik teşkilatını kuran, Ahi Evran-ı Veli’nin de bu birlikteliği; akıl, ahlak, bilim ve çalışma prensipleri üzerine oturttuğunun altını çizen Yerlikaya, “Böylelikle, kardeşlik, karşılıklı sevgi ve dayanışma kuralları içerisinde yoğurduğu fikriyatı, Türk Milleti’ne özgü bir felsefenin temeli olmuştur. Sınırların ortadan kalktığı, dünyanın adeta bir köy hüviyetine büründüğü günümüzde, Ahilik kültürünün ortaya koyduğu evrensel değerler, tüm insanlığın ortak hedefini oluşturmaktadır. Bu haftada, tüm Tekirdağlı hemşerilerimizin, bu özel mirasa sahip çıkmasını ve onun taşıdığı evrensel değerleri yaygınlaştırmasını temenni ediyorum” dedi ve tüm esnaf ve meslek kuruluşlarının Ahilik Haftası’nı kutladı.

Haber / Gökhan TEKER