Kaçak Hayvancılığa Göz Açtırılmayacak

Yaklaşmakta olan Kurban Bayramı’nın sorunsuz bir şekilde huzur içerisinde geçirilebilmesi amacıyla dün saat 11.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda İlçe Gıda Tarım ve Hayv

GÜNDEM 24.09.2013 09:07:00 0
Kaçak Hayvancılığa Göz Açtırılmayacak
AÇILIŞ KONUŞMASINI KAYMAKAM YAPTI
Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Dursun Bilal, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ, Kapaklı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyyide Yılmaz, Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Şükrü Dumanlar, muhtarlar ve veteriner hekimler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kurban Bayramı öncesi alınması gereken önlemleri gözden geçirmek ve kamu kurum ve kuruluşları arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıya katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.
 
TRAKYA ŞAP HASTALIĞINDAN AŞIRI ARİ BÖLGE KABUL EDİLDİ
İlçede 2 bin 400 büyükbaş ve 4 bin 800 adet küçükbaş hayvan bulunduğunu söyleyen Kaymakam Kubilay, “Kasım 2007’den beri Trakya’da şap hastalığı mihrakı görülmedi. İlçemizde ise son 10 yıldır şap hastalığı görülmedi. Trakya’nın Şap hastalığından aşırı Ariliği AB üyeliği kapsamında Bakanlığımızın önemli sorumluluklarından biridir. Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (OIE) tarafından, Mayıs 2010 tarihinden itibaren Trakya Bölgesi Şap Hastalığından aşırı ari bölge olarak kabul edildi” dedi.
 
YOL KONTROLLERİ SIKLAŞTIRILACAK
Çerkezköy’e kaçak olarak getirilen hayvanların tüm masraflarının sahibine ait olmak üzere en yakın mezbahaya kestirileceğini söyleyen Metin Kubilay, “Ayrıca idari para cezası da uygulanacak. Trakya’da elde edilen başarının devamı için şimdiye kadar alınan önlemlerinin sürdürülmesi gerekmektedir. Kurban bayramı döneminde artan hayvan hareketleri nedeniyle bulaşıcı ve salgın hastalıklar riski artmaktadır. Bu bağlamda Kurban Bayramı öncesinde ilçemize olabilecek kaçak hayvan hareketlerinin önüne geçilebilmesi için İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğünce oluşturulacak ekiple ilçemize giriş noktalarındaki  yol kontrollerin sıklaştırılması gereklidir” ifadelerini kullandı.
 
KESİMLER İLK 3 GÜN YAPILACAK
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın açılış konuşmasının ardından Veteriner Hekimler Evrim Karacaoğlu ve İbrahim Karagöz tarafından Şap Hastalığı, Kurbanlık alırken, Kurban kesimi sonrası dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bilgilendirmede bulunuldu. Kurban kesiminin bayramın ilk üç günü içerisinde gerçekleştirilmesi gerektiğini söyleyen yetkililer, kurban kesen vatandaşların, kestikleri hayvanların kulaklarında bulunan küpeleri, hayvanların kaydının sistemden düşülebilmesi için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne teslim etmelerini istedi.
 
Haber/Asım YAVUZ