Kapaklı’da Bir Eğitim Yatırımı Daha

Kapaklı Kasabası Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği tarafından yaptırılacak olan Kapaklı Kız Öğrenci Yurdu’nun temeli geçtiğimiz gün saat 17.00’da gerçekleştirilen törenle atıldı.

GÜNDEM 23.09.2013 12:21:00 0
Kapaklı’da Bir Eğitim  Yatırımı Daha
Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Kapaklı Çamlıca Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü İbrahim Kaya, Kapaklı Kasabası Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği’nin 1996 yılında kurulduğunu belirterek, “Derneğimiz 2003 yılında Çamlıca Erkek Öğrenci Yurdu’nun temelini attı ve bu yurdumuz 2005 yılında hizmete açıldı. Bugün de uzun zamandır eksikliğini hissettiğimiz kız öğrenci yurdumuzun temelini atacağız” dedi.
 
 
 
 
 
100 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ OLACAK
Yurdun yapımı için gerekli olan arsanın hayırsever Tevfik Çatalcalı tarafından derneğe bağışlandığını kaydeden Kaya, “Tevfik amcamız bu hayrı ile yurdun yapımında önemli bir rol üstlendi” dedi. 800 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan yurdun toplamda 2 bin 300 metrekare kapalı alana sahip olacağını söyleyen yurt müdürü İbrahim Kaya, yurdun 100 öğrenci kapasiteli olacağını ifade etti.
 
DÜN HAYAL OLANLAR BUGÜN GERÇEK OLDU
Kapaklı halkının, dün hayal olduğunu düşündüğü hizmetlerden bugün faydalandığını belirterek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Hayırsever Tevfik amcamız, ilçemizde çok sayıda hayırlı işe imza atmıştır. Allah onun gibi insanları başımızdan eksik etmesin” dedi. Kapaklı’da yaşayan bazı kişilerin Çerkezköy ile sıkı pazarlıkları olduğunu öne süren Mandalı, “Bu kişiler ilçe olmayı hayal gibi görüyordu. Ama 6 Aralık 2012 itibari ile ilçe olduk. Gün geçtikçe ilçemiz daha da büyüyüp gelişiyor” dedi.
 
ÇERKEZKÖY’E KIZGIN DEĞİLİZ
İlçe merkezinin Vatan Caddesi’ne doğru kaydığını belirten Mandalı, “İlçe olmamız dolayısıyla daire amirleri de yavaş yavaş Kapaklımıza teşrif etmeye başladı. Şuanda devletin yapması gereken işleri sivil toplum örgütleri yapıyor. Çünkü devletin her şeye yetişme imkânı yok” dedi. Kapaklı halkının Çerkezköy’e bir kızgınlığı olmadığını söyleyen Mandalı, “Çerkezköy yıllarca bize ilçelik yaptı. Bundan sonra Büyükşehir çatısı altında birlikte hizmet edeceğiz” ifadelerini kullandı.  
 
BUTONA BİRLİKTE BASTILAR
Konuşmaların ardından tören alanında kurban kesildi. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Kapaklı Kasabası Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı Faik Büyükikiz kız öğrenci yurdunun ilk harcını atmak için butona birlikte bastı. Temel atma törenine Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel, Belediye Başkan Yardımcıları Aziz Özkan, Adem Sekmen ve Mustafa Serat, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Kapaklı Samsunlular Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Aktürk, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Hasan Acar ve Osman Aşık, Ak Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayları Mustafa Çetin, İrfan Demir ve Akın Yılmaz ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
 Haber / Ahmet KARDEŞ