İslam Toplumları Felakete Mahkum Oldu

İstanbul’da düzenlenecek Demokrasi Mitingi öncesi çeşitli ziyaretlerde bulunan MHP MYK Üyesi Hayrettin Nuhoğlu, Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut ve Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, dün de Çerkezköy?

GÜNDEM 20.09.2013 21:40:00 0
İslam Toplumları Felakete Mahkum Oldu
ÇTSO’YU ZİYARET ETTİLER
MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Önsel tarafından karşılanan MHP Heyeti, saat 12.00’da da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Heyet burada ise ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Danyeli ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın tarafından karşılandı. Ziyarette ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, dış politika konusunda Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ülkeyi sıkıntı içine soktuğunu ifade etti. Türkiye’nin son yıllarda komşuları ile sıkıntılar yaşayan bir ülke konumuna geldiğini belirten Belen, “Sıfır problemle devraldığı dış politikayı, içinden çıkılmaz hale getiren Başbakan savaş çığırtkanlığı yapıyor” diye konuştu.
 
SAVAŞ ÇIĞIRTKANLIKLARINI SÜRDÜRÜYOR
Parti olarak ülkenin durumu hakkında vatandaşı bilgilendirmek amacıyla dokuz bölgede çalışma başlattıklarını söyleyen Bülent Belen, “Halkımıza hükümetin yanlışlarını anlatmaya çalışıyoruz. Yedinci mitingimizi 5 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştireceğiz” dedi.  Başbakan Erdoğan’ın zafer sarhoşluğu ile ne yaptığını bilmediğini kaydeden Belen, “Rusya ve Amerika gibi iki dev güç bir kenara çekilmiş seyrederken, Başbakan savaş çığırtkanlıklarını sürdürüyor. Şam’ı bana teslim edin diyebilecek kadar, ne yaptığını bilmeyen davranışlar sergiliyor” dedi.
 
AKBULUT BAŞBAKANI YALANLADI
Konuşmasında engelliler için sarf ettiği sözler nedeniyle Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut’u da eleştiren Belen, “Türk halkından özür dileyeceği yerde, yanlış anlaşıldığını söylüyor. Bu daha büyük bir hatadır. En kısa zamanda engelli kardeşlerimizden ve Türk Halkından özür dilemesini bekliyoruz” dedi. Başbakan Erdoğan’ın, halkın ekonomik yönden iyi bir seviyede olduğunu, hatta kişi başına milli gelirin 10 bin dolar olduğunu söylediğini anımsatan Belen, “Eline on bin dolar para geçen bir insan 450 TL’ye tenezzül bile etmez. Oysaki insanımız geçimini temin edemez duruma düşürüldü. Yani Akbulut Başbakan’ı yalanlayan bir konuşma yaptı. Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Fatma Şahin de Akbulut’u sözleri nedeni ile kınadı. Ama yetmez. Akbulut zaman geçirmeden Türk halkından ve engelli insanlarımızdan özür dilemelidir” dedi.
 
EN ÇOK DA ÜRETMEYEN VEKİLLERİN SESİ ÇIKIYOR
106 bin oy alarak seçildiğini belirten Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut ise seçim konusunda adaletsiz bir yapı olduğunu söyleyerek, “15 bin oyla milletvekili seçilmiş insanlar var. Ben en çok verginin verildiği bölgeden milletvekili seçildim. Benim aldığım oyun beşte biri oranında oy almış olan insanların temsil edildiği doğu bölgelerinde vergi verilmediği gibi elektrik faturaları da ödenmemektedir. Mardin’in hangi köyüne giderseniz gidin 40 santim kalınlığında asfalt yollarla karşılaşırsınız. Balıkesir Sındırgı’da ise 70 km yolu bir saatte kat edemezsiniz. Yollar bozuk ve bakımsızdır. Üretmeyen, çalışmayan bilakis bedavadan geçinen insanları temsil eden vekiller buna rağmen parlamentoda en çok sesleri çıkan vekil konumundadırlar” diye konuştu.

BU BİR GAFLETTİR
Ak Parti hükümetinin Doğu Bölgelerinde asalak bir insan profili oluşturduğunu ve bunun sonucunda bin yıllık kardeşliğin bozulduğunu öne süren Bulut, “Ülkemizde düne kadar ayrışma yokken, bu gün Türk Milletini birbirine kenetleyen unsurlar ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Tayyip Türkiye’de 38 etnik köken olduğunu söylüyor. Bu bir gaflettir. Türk halkı tarihte hiçbir zaman düşmansız kalmamıştır. Zengin coğrafi yapımız, yer altı kaynaklarımız ve stratejik yapımız nedeni ile bu sonuç kaçınılmazdır” dedi. Avrupalı Devletlerin,  birleşmek adına çalışmalar gerçekleştirmesine rağmen Türkiye’de ayrışmanın sağlanmaya çalışıldığına dikkat çeken Bulut, “Dilimizi ayrışma unsuru haline getirdiler.  Ezan, bayrak ve vatan kavramları tartışılır hale geldi. Ama biz her zaman olduğu gibi bu gün de ‘Ne mutlu Türküm diyene’ ilkesiyle birleşmeyi sağlamaya özen göstereceğiz. Ne ezanın susturulmasına, ne de bayrağın indirilmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

PARTİMİZ OYUN BOZAN KONUMUNA DÜŞÜRÜLÜYOR
Türk Milleti ibaresi, vatanın bütünlüğü, dil birliği konularında MHP’nin oyunbozan konumuna düşürüldüğünü ifade eden Bulut, “Çünkü biz federasyon, dil çeşitliliği ve etnik köken ayrımcılığına karşı çıkıyoruz. Halkımızın huzur ve barışı için, mücadele eden bir partiyiz. Ülkemiz sularında 43 bin gemi bulunuyor. Bu gemilerin 32 bininin direklerinde yabacı bayraklar dalgalanıyor. Oysaki onların sahipleri de Türk. Vergilerin ezici ağırlığı nedeniyle merkezlerini dış devletlerde kurmuşlar” diye konuştu.
 
KARDEŞLİĞİMİZ AĞIR HASAR ALDI
ÇTSO ziyareti ve Cuma namazının ardından Osmanlı Şerifoğlu Restaurant’ta sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelen MHP heyeti, burada da ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. MHP İlçe Başkanı Koray Önsel, partinin 9 ilde milli değerleri koruma ve yaşatma adı altında çeşitli mitingler yaptığını ve 5 Ekim’de de İstanbul’da Demokrasi Mitingi yapılacağını belirterek, “MHP Genel Merkez Yöneticileri ve milletvekillerimiz İstanbul mitingi öncesi saha çalışması yapmak üzere bölgeye geldiler” dedi. Ortadoğu’da güvenlik kalmadığını, Ortadoğu’nun kangrene dönüştüğünü belirten Belen ise “İslam toplumları felakete mahkum olmuştur. Etrafımız afet çemberine dönüştü. Çevre coğrafyalar kan deryası haline geldi. Bunların sorumlusu sömürgeci güçler ve AKP’dir. Başbakan Ankara’nın gerçeklerine dönmelidir. Kardeşliğimiz ağır hasar almıştır. Analar ağlamasın propagandası çöktü. AKP halen Habur’u koruyor. Kendilerine tehditler savuran teröristlerin küstahlıklarına kulak tıkıyor” dedi. AKP’nin demokrasiye bıçak vurduğunu ileri süren Belen “Buna dur demek lazım. Buna engel olmak milli bir görevdir. Fitne ve fesat dün kazanamadığı gibi bugün ve yarın da kazanamayacaktır” diye konuştu.  

Haber / Ahmet KARDEŞ