2014-2015 Akademik yılına yetişecek

Hayırlı olsun ziyaretlerinden fırsat buldukça ilçeyi daha iyi tanımak amacıyla kendini Hükümet Konağı’ndan dışarı atan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, bu çerçevede dün saat 14.30’da d

GÜNDEM 20.09.2013 12:24:00 0
2014-2015 Akademik yılına yetişecek
130 DEKAR ALAN TAHSİS EDİLDİ
Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun 1994-1995 yılında eğitim ve öğretime başladığını belirten Kaymakam Metin Kubilay, 11 yıl boyunca Namık Kemal Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren ÇEMYO’nun 9 ayrı programda bin 187 öğrenciye ön lisans eğitimi verdiğini söyledi. Kadrosundaki 14 öğretim görevlisi ile mevcut binada kaliteli eğitim için yoğun çaba harcandığının farkında olduğunu söyleyen Kubilay, “ÇEMYO’nun akademik hayatına Veliköy Belediyesi’nin tahsis ettiği 12 dönümü opsiyonlu toplam 130 dekar alana yapılacak olan iki ayrı binada devam etmesi planlanıyor. Bu projede büyük emeği olan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir ve meclis üyelerine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
 
MEMNUNİYET VE GURUR DUYUYORUZ
Proje ile ilçenin ciddi bir eğitim merkezi haline geleceğini belirten Kubilay, 7 bin metrekare inşaat alanı üzerine 18 adet sınıf, iki adet laboratuar, 20 adet idari ofis, 1 adet kantin, 1 adet 150 kişilik çok amaçlı salon, bir adet 450 kişilik konferans salonunun yer alacağı yeni binanın bodrum, zemin ve üzerine yapılacak üç kat ile toplam beş kattan oluşacağını söyledi. Kampus projesinin ilçenin geleceği açısından hayati bir proje olduğuna dikkat çeken Kubilay, “Bu çalışmayı görmekten memnuniyet ve gurur duyuyoruz” diye konuştu.
 
YÜKSEKOKUL BİNAMIZIN İHALESİNİ YAPTIK
Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir ise inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Geçtiğimiz yıl rektörlük ile yaptığımız protokol çerçevesinde 117 dönümlük araziyi tahsis noktasında uzlaştık. Geçtiğimiz aylarda yüksekokul binamızın ihalesini gerçekleştirdik. Yaklaşık iki ay önce de temelini attık. Herhangi bir sıkıntı olmazsa 2014-2015 Akademik yılına kadar çalışmalarımızı tamamlayacağız” dedi. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a incelemeler sırasında Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir’in yanı sıra ÇEMYO Müdürü Prof. Dr. Ercan Buluş ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal da eşlik etti.
 
Haber / Menşure KARDEŞ