TCDD’nin 157. Yaşı Tekirdağ’da Kutlanacak

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın kuruluşunun 157. yıldönümü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Afyon’d

GÜNDEM 20.09.2013 11:27:00 0
TCDD’nin 157. Yaşı Tekirdağ’da Kutlanacak
GÜVENLİ VE KONFORLU SEYAHAT
TCDD, Kuruluş Yıldönümü mutluluğuna Tekirdağ- Muratlı arasında yapımı tamamlanan 30 kilometrelik demiryolu genişletme ve 2. hat yapım çalışmaları tamamlanmasını da ekledi. Aynı hat kesiminde tamamlanan Elektrifikasyon Projesi ise hizmete verilecek. Projeyle Anadolu’da üretilen ve ihraç edilmek üzere Tekirdağ limanına gelen yükler Avrupa içlerine kadar taşınırken, yolculara elektrikli trenlerle güvenli ve konforlu seyahat imkânı sağlanacak. Tamamlanan ve temeli atılacak projelerin yer aldığı törenle Ankara ve İzmir’i güvenli ve konforlu seyahat imkanına kavuşturacak Yüksek Hızlı Tren projesinin ilk etabı olan 169 kilometrelik Ankara-Afyonkarahisar kesimi temelinin atılmasıyla iki büyük şehrin ulaşım alanında en büyük adım atılacak. Projeyle ilk demiryolunun 23 Eylül 1856’da yapıldığı bölgeye hızlı trenle 3,5 saatte ulaşılacak. Bandırma’dan İzmir Menemen’e kadar olan demiryolu hattının Elektrifikasyon, Sinyalizasyon ve Telekomünikasyon Projesinin temeli atılacak.
 
HIZLI TRENLER SİVAS’IN ÜRETTİĞİ TRAVERSLERDE İLERLEYECEK
Ayrıca TCDD iştiraklerinden olan ve Sivas’ta yüksek kapasiteli modern beton travers üretmek üzere kurulan SİTAŞ, üretime başlayacak. Ülkemiz başta olmak üzere Ortadoğu ve balkanlarda hızlı trenler Sivas’ın ürettiği traversler üzerinde ilerleyecek. Eş zamanlı olarak TCDD, Kardemir AŞ ve Voestalpıne /VAE GmbH ortaklığıyla Çankırı’da kurulan İleri Teknoloji Makas Fabrikası Vademsaş’ın açılışı gerçekleştirilecek. Malatya’da yapımı tamamlanan CNC Kontrollü zemin altı tekerlek tornası faaliyete başlayacak. Demiryolu araçlarının tekerlek, boji gibi aksamlarının bakımları modern tekniklerle yapılacak. Ayrıca Adana-Mersin arasında yerli üretim Anadolu isimli Dizel Motorlu Setlerden 4’ü daha törenle hizmete verilecek. Her yıl Garlarda düzenlenen kuruluş yıldönümü etkinlikleri, temel atma ve toplu açılışlar telekonferans yöntemiyle yansıtılacak.
 
Haber / Gülay Yiğit SEZEN