Mandalı’dan aile hekimliğine cihaz yardımı

Kapaklı Belediyesi tarafından İsmetpaşa Mahallesi Aile Hekimliği’ne Defibrilatör ( Elektro Şok Kalp ) Cihazı hediye edildi. Cihazın teslimi Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Belediye Başkan yardımc

GÜNDEM 19.09.2013 22:34:00 0
Mandalı’dan aile hekimliğine cihaz yardımı
ÖLÜMCÜL RİTİM BOZUKLUĞU OLMASI GEREKİR
İsmetpaşa Mahallesi Aile Hekimliği doktoru Nurettin Bal, “Kapaklı Belediyesi’ne ve başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu cihazımız kalbin normal dışı atımının tekrar normal kalp ritmine dönmesini sağlayan bir cihazdır. Fibrilasyona uğramış veya yeni durmuş kalbe elektrik enerjisi şok halinde verildiği takdirde kalp dışarıdan uyarılmış olur ve kasılır. Kalbe defibrilatörle şok verilebilmesi için kalpte ölümcül ritim bozukluğu olması gerekir. Aynı zamanda defibrilatör kalpteki ritim bozukluklarının tedavisinde de kullanılır” diye konuştu.

 
 
 
TÜM ENGELLERİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ
Sosyal devlet anlayışının en önemli özelliklerinden birisinin de, tüm vatandaşlara, zamanında ve yeterli sağlık hizmetinin sunulmasından geçtiğini söyleyen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise “Bu amaçla gelişen teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde yürütülen sağlık hizmetleri çok önemli mesafelere ulaştı. İnsan odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde, sağlık alanında yapılan yardımların desteklenerek, vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişiminin önündeki tüm engelleri ortadan kaldırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ