Gayemiz Modern Bir Kent Oluşturmak

İlçenin çeşitli noktalarında devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek değerlendirmelerde bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Kentin büyümesi ve gelişmesi açısından önemli

GÜNDEM 17.09.2013 01:25:00 0
 Gayemiz Modern Bir Kent Oluşturmak
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İsmetpaşa Mahallesi’nde yapımına başlanan İsmet Paşa Parkı, Atatürk Mahallesi’nde devam eden dere ıslahı, Bahçelievler Mahallesi’nde yapımına başlanan beton yol, yapımı devam eden yeni futbol sahası çalışmaları ve Kapaklı – Yanıkağıl arasındaki stabilize yol çalışmalarını yerinde inceledi.
İLÇEMİZİ DAHA DA GELİŞTİRECEĞİZ
İncelemelerine İsmet Paşa Parkı çalışmaları ile başlayan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, proje alanı 17 bin 50 metrekare olan parkın, konut yaşamına uygun, vatandaşların kaliteli vakit geçirebilecekleri bir yer olduğunu belirtti. Çağdaş yaşam ihtiyaçları önceliği verilerek tasarlanan parkın proje alanında 1 adet büfe, 1 adet park ve hizmet birimi, 1 adet su deposu, amfi sahnesi, oturma alanları, havuz, bisiklet yolu ve yürüyüş yollarının yer aldığını söyleyen Başkan Mandalı, “Halkımızı modern, çağdaş ve standartları yüksek bir ilçede yaşatmak için çalışmalarımız devam edecek. Hemşerilerimizin, bizlere desteği devam ettikçe, güzel ilçemizi hep birlikte, ekonomik, sosyal ve kültürel yönden daha da geliştireceğiz” açıklamalarında bulundu.
YOL SORUNUNU ORTADAN KALDIRACAĞIZ
İrfan Mandalı’nın incelemeler kapsamındaki bir sonraki durağı ise Bahçelievler Mahallesi’nde devam eden beton yol çalışmaları oldu. “Yol demek medeniyet demektir” diyen Mandalı, “Bu felsefe ile göreve geldiğimiz günden beri asfalt ve beton yol çalışmalarına önem veriyoruz. 1. etap yol çalışmalarında, Bahçelievler ve Cumhuriyet mahallelerimizde 26 bin 617 metre uzunluğunda ve 248 bin 158 metrekare asfalt yol; 8 bin 299 metre uzunluğunda ve 78 bin 965 metrekare de beton yol yapacağız. 2. etap yol çalışmalarımız ise diğer mahallelerimizdeki cadde ve sokaklarda devam edecek. 2013 yılı sonuna kadar ilçemizde yol sorununu ortadan kaldıracağız” ifadelerini kullandı.
‘’ YENİ FUTBOL SAHASI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR ‘’
İlçemizde eğitimin sportif aktivitelerle de desteklenmesi gerektiğini belirten Başkan Mandalı, “Sporun, gençlerimizin geleceğine hizmet için önemli bir araç olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Gençlerimiz spor sayesinde takım çalışmasının yararlarına ve birlikte kazanılacak başarıların güzelliğinin farkına varabilir. Bu sebeple de amatör sporun tüm dallarına önem veriyor gençlerimizin spora teşvik edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Spor, gençlerimizin yalnızca fiziksel gelişimlerine katkıda bulunmakla kalmaz; onlara planlı ve düzenli bir şekilde grup çalışması yapabilme kabiliyeti de kazandırır” diye konuştu.
DERE ISLAH ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Mandalı daha sonra uzun süredir hazırlıkları devam eden dere ıslah çalışmalarını inceledi. Bir süre önce projesinin startını verdiklerini belirten Mandalı , “Bu proje ilçemiz için çok önemlidir. Dere ıslah çalışmaları, Atatürk Mahallesi Fatih Caddesi, Kenan Evren Caddesi, Koru Sokak, Tuna Caddesi  ile Hilal Sokak arası, Pınar Bulvarı ve Gurur Sokak arası, İstiklal Caddesi Kömürcü Sokak, Kurtuluş Caddesi ve Erbay Caddesi üzerinde bulunan derelerimizde devam ediyor. Çalışmalar kapsamında toplam 598 metre uzunluğundaki dere alanında  betonarme kutu menfez yapılacak" dedi.
3 BİN 250 METRE STABİLİZE YOL
Başkan İrfan Mandalı’nın, ilçenin muhtelif noktalarında devam eden incelemelerinin son durağı ise Kapaklı-Yanıkağıl arasında yapılan yol çalışmaları oldu. Çalışmalar kapsamında toplam 3 bin 250 metre stabilize yol yapılacağını kaydeden Başkan Mandalı, “Bu yolumuzun yapımının tamamlanmasının ardından, Büyükşehir yasası kapsamında Çerkezköy’den ayrılarak ilçemize bağlanması uygun görülen köylerimizle aramızdaki ulaşım sorunu ortadan kalkacak” diye konuştu.
Haber / Ahmet KARDEŞ