“Unutmak İhanettir”

12 Eylül döneminde şehit olan ülkücüler için önceki gün saat 20.00’da Ülkücü Şehitleri Anma programı düzenleyen Çerkezköy Ülkü Ocakları yönetimi, “Ülkü fidanlarına yapılan

GÜNDEM 16.09.2013 23:59:00 0
“Unutmak İhanettir”
ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPMAYA KARARLIYIZ
Program Çerkezköy Ülkü Ocakları İkinci Başkanı Erdal Çelik’in Yasin-i Şerif okuması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan, Çerkezköy Ülkücü Ocakları Başkan Yardımcısı Yavuz Kemal Yazar, 12 Eylül’ün önemine dikkat çekerek, “Bizler ülkücü Türk Gençliği olarak milletimizin huzuru, güvenliği, birliği ve bin yıllık kardeşliğini korumak için üzerimize düşen görevi yapmaya kararlıyız. Bugün ki şartlarda, Türkiye’nin maruz kaldığı endişe verici hadiseler yumağının tersine çevrilmesi ülkücülerin müdahalesiyle mümkün hale gelecektir” açıklamalarında bulundu.
UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ
Türk Milleti’ne adeta bir bozkurt gibi kılavuz olup, safları sıkı tutacaklarını kaydeden Yazar, “Taşıdığımız bayrak, temsil ettiğimiz mukaddes Türk Milliyetçiliği uğrunda şehitler ordusuna katılmış Ruhi Kılıçkıran’dan Hasan Şimşek’e kadar şehit olan ağabeylerimizin ve ablalarımızın şuan bizimle olduklarını biliyoruz. Ülküceler Eylüllerde ölmemiş, eylüllerde doğmuştur. Ülkü fidanlarına yapılanları unutmadık ve yaşadığımız sürece de unutmayacağız. Çünkü unutmak ihanettir” ifadelerini kullandı.
 
MÜCADELELERİNİ REHBER, DAVALARINI İSE YOL EDİNDİK
12 Eylül’de şehit olan ülkücülerin mücadelelerini rehber, davalarını ise kendilerine yol edindiklerini kaydeden Yazar, “Millet, devlet ve bayrak uğruna hayatlarını kaybetmiş kutlu dava ülküdaşlarımızı, tüm aziz şehitlerimizi, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i minnet ve şükranla anıyor, Cenab-ı Allah’tan hepsine rahmet diliyorum” dedi. Konuşmanın ardından Ülkü ocakları öğrencilerinin şiir dinletisi ve kompozisyon yazıları okundu. Programın devamında ise ülkücü şehitlerin hayatları slayt eşliğinde anlatıldı. Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, programa katılanlara teşekkür etti. Ülkücü yeminin edilmesinin ardından sona eren programa Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, İlçe Teşkilatı üyeleri, iş adamları ile çok sayıda ülkücü katıldı.
 
Haber / Asım YAVUZ